Het gaat om restaurant Van der Dussen in Delft, dat al bijna 30 jaar gasten verwelkomde. Sinds augustus 2022 gaf chef Robert van Ede leiding aan de keuken. De zaak is opgenomen in de meest recente gidsen van Michelin en Gault&Millau. Op 9 mei werd het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Den Haag.
De aangestelde curator sluit niet uit dat de zaak een doorstart zou kunnen maken. ‘De zaak was al sinds eind februari gesloten. Er was sprake van personeelstekort en de eigenaar was uitgevallen wegens ziekte’, vertelt curator Jeroen van der Pouw Kraan, die nog niet de hele schuldenlast in beeld heeft. ‘Het mooiste scenario zou zijn dat het restaurant weer verder kan, dat is een mogelijkheid. Als je er morgen het licht aan doet, kun je meteen weer draaien.’
Van der Dussen geopend sinds 1994
Onlangs werd duidelijk dat het doek viel voor restaurant Auguste in Maarssen, waar in het verleden een Michelinster aan de gevel prijkte. Eerder moesten onder meer Graffiti in Heerlen, Fizzy in Epe en sterrestaurant Mijn Keuken in Wouw de deuren sluiten.
Van der Dussen is sinds de oprichting in 1994 gevestigd aan het Bagijnhof in Delft. In 2017 won het etablissement de prijs voor het beste WijnSpijs Restaurant van Nederland. Bij het restaurant was op vrijdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar. Binnen enkele weken verwacht de curator meer duidelijkheid te kunnen scheppen over de toekomst van Van der Dussen.
‘Het interieur van dit historierijk pand is wat bruut en authentiek, maar vooral gezellig!’, concludeerde Michelin in haar rapportage over Van der Dussen. ‘De chefs vindt u achteraan, in de open keuken, waar ze de regels van de Franse traditie volgen. Al krijgen die hier wel telkens een jonge, moderne twist die ze nog wat oppeppen. Heerlijk bij een van de vele lekkere wijnen op de kaart.’