Restaurant Graffiti met Michelin-vermelding per direct gesloten

Restaurant Graffiti met Michelin-vermelding per direct gesloten
Restaurant Graffiti

Restaurant Graffiti in Heerlen sluit per direct de deuren. Voormalig sterrestaurant Cucina del Mondo, transformeerde in mei 2019 en opende de deuren als restaurant Graffiti met Jasper van de Vin als eigenaar. 'Het bleef vechten tegen de bierkaai.'

Restaurant Graffiti opende aanvankelijk met een laagdrempelige keuken, maar de ambitieuze Jasper van de Vin - voormalig kok bij Cucina del Mondo - schroefde er het niveau op. Met succes.

Eervolle vermelding in Michelingids

Michelin raadde het restaurant aan en schrijft over het inmiddels gesloten restaurant: 'Graffiti verrast. De lijnen en kleuren van diverse graffitistijlen geven het restaurant een zeer eigen sfeer. Dit is stijlvolle streetart, tot de borden toe! Ook de kaart is een plaatje: een ruime verzameling verleidelijke gerechten die u laat reizen van Hawaï naar Mexico. Een ongedwongen aanpak van gastronomie.'

Oorzaak sluiting

Maar die eervolle vermelding in de Michelingids, 13 punten in de Gault&Millau-gids en een vermelding in de Lekker500, bleek onvoldoende voor de levensvatbaarheid van het restaurant.

Van de Vin laat weten dat het te duur werd als je de prijzen doorberekent. 'Dit doet me zeker pijn in het hart. De nasleep van corona, het personeelstekort en de hoge prijzen noemt hij als oorzaak. Het is geen leuk gevoel, maar ik hoef geen grote last meer te dragen.'

'Vooral door het personeelstekort werd de situatie nijpend. We stonden op een gegeven moment nog maar met z'n tweeën. De prijzen opnieuw verhogen, voelde niet goed meer. Je wilt toch de juist prijs-kwaliteit behouden.'

Vechten tegen de bierkaai

Hij concludeert: 'Twee jaar corona, stijgende voedsel- en energieprijzen en het continue probleem van het vinden van adequaat personeel hebben ons de nek omgedraaid. Het bleef vechten tegen de bierkaai, het gaat niet meer, de koek is op, het licht is uit.'

Op social media bedankt hij iedereen die hem de afgelopen 3 jaar een hart onder de riem stak. 'Dank aan de mensen die ons steunden toen wij letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar zaten na alweer de zoveelste lockdown.

Ik wil in het bijzonder mijn vaste maatje maître Bart Aarts en mijn personeel bedanken dat door weer en wind klaarstond. Ik wil mijn leveranciers bedanken voor het tonen van begrip en coulance. Ze bleven leveren tot de laatste couvert en menukaart, hopend op betere tijden. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.'

Hoe het met Graffiti verdergaat, zal de tijd uitwijzen. 'Hopende op jullie begrip, steun, nu en voor de zware tijd die komt.'

Sluitingen horeca

Veel horecazaken kennen momenteel moeilijke tijden vanwege de torenhoge personeelskosten, het gebrek aan personeel, de hoge inkoopprijzen, stijgende energielasten en de nasleep van de coronacrisis.

Meer sluitingen in de afgelopen tijd:

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.