Bart Hoffman
Senior redacteur Misset Horeca
Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.
Senior redacteur Misset Horeca
Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.
Rotterdam is een absolute hotspot rijker, nu restaurant Celest open is voor het publiek. De zaak bevindt zich op de 58ste verdieping van de Zalmhaventoren, op 190 meter hoogte, waardoor gasten een haast on-Nederlandse ervaring krijgen.
Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'
Het vijfsterrenhotel Curio Collection by Hilton in Gemert moet in het voorjaar van 2026 de deuren gaan openen. Vanaf de lente van 2025 gaat het bijbehorende restaurant al op sterrenjacht. De vraag is wie de chef wordt.
Welke trends en veranderingen gaan we zien in de Nederlandse hotelmarkt? En waar liggen de kansen voor ondernemers? We vroegen het aan trendvoorspeller Vincent van Dijk. 'We zullen het 'merk' Nederland moeten versterken.'
Na ruim vijf jaar van intensieve samenwerking hebben chef-kok Ewout Eleveld en Parc Broekhuizen besloten om ieder hun eigen weg in te gaan. Wie de nieuwe chef wordt van bistro Lof is nog onduidelijk.
Adrian Zarzo opent in 2025 zijn nieuwe wijnbar in Eindhoven: Bar Barolo. Voor de topchef komt een droom uit om in het centrum van de stad kwaliteitswijnen te gaan schenken, zo vertelt hij aan Misset Horeca.
Het zit Château Wittem en restaurant Julemont bepaald niet mee. De twee Michelinsterren vervielen door het vertrek van chef Guido Braeken, maar nu is er door het management na een maand alweer afscheid genomen van zijn vervanger Fabiano Palombini.
Sander Spruijt (35) mag zich vanaf deze week SVH Meesterkok noemen. Spruijt is chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Burgemeester* in Linschoten en is na zijn inauguratie officieel de 153e SVH Meesterkok van Nederland.
Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.
Hotel en restaurant De Kazerne in Eindhoven is officieel overgenomen door de nieuwe eigenaren Bram Bijnen en Dick Spierenburg. De zaak stond sinds maart dit jaar te koop.