Bart Hoffman

Senior redacteur Misset Horeca

Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.

Aan de Zweth

Aan de Zweth* wordt officieel overgenomen: chef Joris Peters zwaait af

Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en gastvrouw Indy Chiron Akkermans. Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en zal het huidige niveau van de tussen Rotterdam en Delft gelegen zaak voortzetten.

Peter Gast en Jacqueline van Liere
Sluitingen

Graphite van Peter Gast verloor Michelinster en heeft nu de deuren gesloten

Restaurant Graphite in Amsterdam, dat in oktober 2024 zijn Michelinster verloor, heeft de deuren gesloten. Dat meldt chef en eigenaar Peter Gast aan Misset Horeca. De zaak gaat de boeken in als het eerste speak-easy restaurant van Nederland.

Thomas Val van restaurant Wils
Restaurant

Mycelium is een veelzijdig product: gaan we het ook terugzien in de Nederlandse horeca?

Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'

Openingen

Jacob-Jan Boerma opent 'pretentieloze toptent' met Tijn Verstappen

In de zomer van 2025 opent voormalig driesterrenchef Jacob-Jan Boerma een nieuw restaurant in Amsterdam, samen met ondernemer Tijn Verstappen. De zaak opent op de Reguliersdwarsstraat, op de plek waar voorheen Lion Noir was gevestigd.

Restaurant

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block

Voorafgaand aan de uitreiking van de Gault&Millau-gids werden drie veelbelovende chefs uitgeroepen tot New Chefs on the Block. Het gaat om Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

GaultMillau awards 2025

Dit is de Gastvrouw van het Jaar Gault&Millau

Mandy Overbeek van restaurant Joann in Enschede is door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar, zo werd bekendgemaakt tijdens de ceremonie in TivoliVredenburg in Utrecht.

GaultMillau awards 2025

Deze vakvrouw is Sommelier van het Jaar geworden bij Gault&Millau

Tessa van de Wouw van Inter Scaldes heeft van Gault&Millau de titel gekregen van Sommelier van het Jaar.

GaultMillau awards 2025

Dit is de New Chef on the Block 2025 van Gault&Millau 2025

Demian Parasmo van restaurant Konijnenvoer in Arnhem is verkozen tot New Chef on the Block, een spot light-prijs voor keukentalent.

Godfried van der Lugt
Gault&Millau 2025

Vooruitblik op gidslancering Gault&Millau: 'We zien enorm veel nieuwe aanwas'

Gault&Millau trapt op maandag 10 februari het gidsseizoen af in Nederland. Directeur Godfried van der Lugt houdt veel vertrouwen in de toekomst van de gastronomie in Nederland. 'Terwijl er grote namen zijn weggevallen, zien we ook enorm veel nieuwe aanwas.'

JRE

JRE stelt vijf nieuwe leden voor aan pers en partners

In restaurant Aroma in Vaassen werden door JRE vijf nieuwe leden voorgesteld aan de pers en aan partners van het gastronomisch gezelschap. In totaal telt JRE nu 39 Nederlandse leden.