Bart Hoffman

Senior redacteur Misset Horeca

Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.

Celest in Rotterdam

Restaurant Celest in Rotterdam biedt een haast on-Nederlandse ervaring

Rotterdam is een absolute hotspot rijker, nu restaurant Celest open is voor het publiek. De zaak bevindt zich op de 58ste verdieping van de Zalmhaventoren, op 190 meter hoogte, waardoor gasten een haast on-Nederlandse ervaring krijgen.

Joan Bagur van restaurant Oaxaca (foto Rinze Vegelien)

De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest: 'Gasten vinden het geweldig'

Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'

Het kasteel in Gemert

Curio Collection by Hilton in Kasteel Gemert gaat vanaf voorjaar 2025 al op sterrenjacht

Het vijfsterrenhotel Curio Collection by Hilton in Gemert moet in het voorjaar van 2026 de deuren gaan openen. Vanaf de lente van 2025 gaat het bijbehorende restaurant al op sterrenjacht. De vraag is wie de chef wordt.

The Hoxton Amsterdam

Dit zijn de trends en veranderingen waar Nederlandse hotels mee te maken krijgen

Welke trends en veranderingen gaan we zien in de Nederlandse hotelmarkt? En waar liggen de kansen voor ondernemers? We vroegen het aan trendvoorspeller Vincent van Dijk. 'We zullen het 'merk' Nederland moeten versterken.'

Ewout Eleveld is weg bij Bistro Lof

Chef Ewout Eleveld en Bistro Lof nemen na ruim vijf jaar afscheid van elkaar

Na ruim vijf jaar van intensieve samenwerking hebben chef-kok Ewout Eleveld en Parc Broekhuizen besloten om ieder hun eigen weg in te gaan. Wie de nieuwe chef wordt van bistro Lof is nog onduidelijk.

Adrian Zarzo (beeld: LVFFood/BertensMedia)

Adrian Zarzo opent nieuwe wijnbar in het stadshart van Eindhoven: 'Droom die uitkomt'

Adrian Zarzo opent in 2025 zijn nieuwe wijnbar in Eindhoven: Bar Barolo. Voor de topchef komt een droom uit om in het centrum van de stad kwaliteitswijnen te gaan schenken, zo vertelt hij aan Misset Horeca.

Weer tegenslag voor Julemont: nieuwe chef Palombini komt niet door zijn proeftijd

Weer tegenslag voor Julemont: nieuwe chef Palombini komt niet door zijn proeftijd

Het zit Château Wittem en restaurant Julemont bepaald niet mee. De twee Michelinsterren vervielen door het vertrek van chef Guido Braeken, maar nu is er door het management na een maand alweer afscheid genomen van zijn vervanger Fabiano Palombini.

Sander Spruijt, zijn team en de SVH-commissie

Sander Spruijt van De Burgemeester* kroont zich tot SVH Meesterkok

Sander Spruijt (35) mag zich vanaf deze week SVH Meesterkok noemen. Spruijt is chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Burgemeester* in Linschoten en is na zijn inauguratie officieel de 153e SVH Meesterkok van Nederland.

Alwin Leenhuis van restaurant De Tuinkamer

Flore is vijfde beste groenterestaurant ter wereld; 15 zaken in top 100 van We're Smart

Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.

Dick Spierenburg en Bram Bijnen (r)

Designhotel De Kazerne in Eindhoven definitief overgenomen

Hotel en restaurant De Kazerne in Eindhoven is officieel overgenomen door de nieuwe eigenaren Bram Bijnen en Dick Spierenburg. De zaak stond sinds maart dit jaar te koop.