Bart Hoffman

Senior redacteur Misset Horeca

Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.

Voormalig driesterrenchef verbiedt Michelin binnen te komen: 'Hangt bordje aan de deur'

Voormalig driesterrenchef verbiedt Michelin binnen te komen: 'Hangt bordje aan de deur'

Het komt nooit meer goed tussen de Franse topchef Marc Veyrat (74) en Michelin. Aan de deur van zijn nieuwe restaurant heeft hij zelfs een klein bordje opgehangen om duidelijk te maken dat inspecteurs niet welkom zijn. Dat meldt CNN.

Jan en Claudia Sobecki bij de voormalige woning van Frits Philips en hun nieuwe zaak

Jan en Claudia Sobecki zetten op De Wielewaal kroon op hun werk, naam Tribeca** verdwijnt

Jan en Claudia Sobecki openen in 2026 op landgoed De Wielewaal in Eindhoven een fine dining-etablissement, een familierestaurant en een boetiekhotel. De naam Tribeca verhuist niet mee vanuit Heeze. 'Hier kunnen we nóg een stap zetten.'

De Efteling deelt eerste beelden van nieuwe Grand Hotel

De Efteling deelt eerste beelden van nieuwe Grand Hotel

De Efteling heeft de eerste beelden naar buiten gebracht van het nieuwe Grand Hotel, dat binnen de parkgrenzen ligt. Vanaf zomer 2025 kunnen Efteling-gasten voor het eerst verblijven in het luxe zeven etages tellende hotel.

Claudia en Jan Sobecki van Tribeca** in Heeze (foto: Guy Houben)

Tribeca** verhuist naar meest unieke pand in Eindhoven: de voormalige villa van Frits Philips

Jan en Claudia Sobecki gaan met hun toprestaurant Tribeca** verhuizen naar landgoed De Wielewaal in Eindhoven. Vanaf 2026 runnen ze hun zaak vanuit het meest unieke pand in de lichtstad: de voormalige woning van Frits Philips.

Suzanne Brinkman van Artis

Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'

Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?

Château Wittem

Château Wittem en restaurant Julemont per direct dicht; faillissement aangevraagd

Restaurant Julemont en Château Wittem zijn per direct dichtgegaan, nu er een faillissement is aangevraagd voor de horeca in het kasteel. Dat vertelt general manager Victoria Wilden aan Misset Horeca. 'Het is heel spijtig.'

Foto-credits: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Merlet* wint NK Leermeester-Leerling in 2025, Bistro Sophie uit Eindhoven wordt tweede

Marco Helsloot en zijn leerling Bram Nicolai hebben het NK Leermeester-Leerling op de Horecava gewonnen. Zij volgen Kay Stevense en Gijs Boender van Hotel Restaurant 't Lansink* op.

Het team van 't Havenmantsje

't Havenmantsje in Harlingen is winnaar van De Gouden Koksmuts 2025

Het team van 't Havenmantsje uit Harlingen heeft op de Horecava in Amsterdam De Gouden Koksmuts 2025 gewonnnen. Het duo Pascal Poldervaart en Ruben van Zanten versloegen daarbij de équipes van Basiliek*, Marco Culinair (Marco van der Wijngaard), 't Roode Kooper en De Tramhalte.

Jef Schuur op de Horecava

Hoe maak je duurzamere en voordeligere viskeuzes op je menukaart?

Bij horecaondernemers en chefs is er amper kennis over de visindustrie, waardoor er vaak weinig duurzame keuzes worden gemaakt op de menukaart. Op de Horecava was er nadrukkelijke aandacht voor het thema. Hoe maak je betere keuzes? 'Alles begint bij bewustwording.'

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer sluit De Lindehof na 30 jaar; topchef is onderweg naar Hilton in Gemert

Soenil Bahadoer stopt na dertig jaar met zijn restaurant De Lindehof** in Nuenen. De chef en ondernemer wordt al enige tijd nadrukkelijk gelinkt aan Curio Collection by Hilton in Gemert, als de nieuwe eindverantwoordelijke voor de topzaak die daar moet opengaan.