Emile Van der Staak bekroond tot 'Untouchable'

Emile Van der Staak bekroond tot 'Untouchable'
Emile van der Staak met Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg).

Tijdens een speciaal Vip-diner in het Wereldmuseum in Rotterdam heeft We're Smart Emile Van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** officieel tot 'Untouchable' utgeroepen.

De avond werd kracht bijgezet door een uniek zesgangenmenu, bereid door drie van 's werelds beste groentechefs: Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel, Nederland). Van der Staak, die vorig jaar voor de tweede keer op rij de eerste plaats behaalde in de We’re Smart Top 100, werd tijdens de ceremonie om die reden gekroond tot 'Untouchable'. 

Untouchable worden is alleen mogelijk als het restaurant 2 jaar op rij op nummer 1 van de lijst met beste groenterestaurants ter wereld staat. Deze restaurants zweven als culinaire pure plantenwizards/pioniers boven de We're Smart TOP100.

We're Smart promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in hun voeding. 

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Emile van der Staak

Inschrijving geopend voor uniek 6 handendiner tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam trok vorig jaar ruim 18.500 horecamanagers en -ondernemers naar de havenstad. Ook dit jaar kiest 'Gastvrij' voor de succesvolle opzet van 'paviljoens en specials', vinden er tal van prestigieuze wedstrijden plaats en is er een unieke editie van het VIP Sterrendiner.

foto: Nadia ten Wolde

Emile van der Staak over de toekomst van restaurants: 'Minder vlees faciliteren'

Al twee keer won hij met De Nieuwe Winkel** de titel beste groenterestaurant ter wereld. Tijdens Future Menus Chefs Connect van Unilever Food Solutions deelde chef-kok Emile van der Staak onlangs zijn visie op de toekomst van restaurants.

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Nieuwe Winkel** biedt hulp bij stoppen met roken: longarts deelt tips

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen gaat zijn medewerkers morele en financiële hulp bieden bij het stoppen met roken. Als horecaondernemer kun je veel doen om je collega's te ondersteunen bij het afzweren van sigaretten. Wanda de Kanter, al 30 jaar longarts, deelt tips.

Emile van der Staak, chef en eigenaar van De Nieuwe Winkel

Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste bent'

Met elke award die Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel** in Nijmegen ontvangt, groeit de interesse voor zijn botanische keuken. Elk weekend staan er honderden mensen op de wachtlijst van het restaurant. Toch denkt Van der Staak continu na over de toekomst van het vak en zijn bedrijf. 'Wat is succes? Nog meer couverts, een tweede zaak? Misschien moet het juist kleiner.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.