In een gerenoveerd fabriekspand aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag opende de familie Ultee in 2016 Capriole Café als restaurant, koffiebar en koffiebranderij.
Koffie Top 100
De zaken liepen niet onverdienstelijk. Sterker nog: in 2018 verdiende Ultee een tweede plaats in de Misset Koffie Top 100 bij de strijd om de lekkerste koffie van Nederland. Ook pakten ze de winst als mooiste koffiebar van Nederland. De sluiting van Capriole Café volgt op de recente overname van de koffiebedrijven van Capriole Coffee Service in Nederland en België.
Na 30 jaar afscheid
Mede-eigenaar Pascal Ultee neemt een sabbatical: ‘Met deze overnames neem ik na bijna 30 jaar afscheid van zowel onze koffiebedrijven als het horecabedrijf. ‘Daarna maken we nieuwe plannen.’
Ultee blikt terug: ‘We zijn Capriole Café gestart als huiskamer van het koffiemerk Capriole. Eind 2023 is Capriole Coffee Service onderdeel geworden van de Miko Group. Binnen dit internationale koffieconcern is er geen ruimte om een horecabedrijf te exploiteren. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een exploitant die een nieuwe invulling kan geven aan ons prachtige restaurant. We geven het stokje door aan Reno Hilgersom, een jonge, ambitieuze horecaondernemer met inmiddels 7 horecabedrijven in de regio.’
Pronkstuk verhuisd
Mede-eigenaar Joyce Ultee zegt ook met veel trots terug te kijken op het succes van Capriole Café. 'Recent hebben we de koffiebranderij, die als pronkstuk midden in het restaurant stond, al verhuisd naar het hoofdkantoor van Capriole Coffee Service in Ypenburg. Iedereen die voorheen zijn vers gebrande koffiebonen kwam halen in Capriole Café, kan deze blijven bestellen via de webshop koffie.nl. De Capriole koffie wordt dan thuisbezorgd of kan afgehaald worden in Ypenburg.’
Een nieuw hoofdstuk voor de Hilgersom Horeca Groep staat op het punt van beginnen. Zij kondigen aan dat op 4 mei 2024 de deuren zullen openen van hun zevende locatie. Waar nu nog Capriole Café is gevestigd aan de Fokkerkade in de Den Haag opent straks PuuRR aan de Binck.
De inrichting van het vorige restaurant zal grotendeels blijven bestaan. ‘Door het interieur te laten voor wat het is behouden we de moderne en industriële stijl die zo goed bij deze plek en de omgeving past’, zegt Hilgersom. ‘Verder gaan we de menukaart iets aanpassen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we het beste van beide werelden samen gaan brengen. De beste ingrediënten van Capriole Café gemixt met de beste ingrediënten van PuuRR’