Ontwerpfase concept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij de wereld een beetje mooier wil maken. De ex-horecaondernemer geeft waardevolle tips en een 'routekaart' voor het bouwen van een horecaconcept, merk, service of dienst. ''Learning by doing' is het credo dat je ver zal brengen.'

Openingen

De Pannenfabriek: foodwalhalla van 2 hectare met restaurants, markt en brouwerij

In de voormalige dakpannenfabriek 'De Valk' in Echt verrijst een bruisend foodcomplex van twee hectare: De Pannenfabriek.

Overname

Merlijn van der Hoeven wordt Bagelbaas in Leiden

Passie voor gastvrijheid en kwaliteit zit bij Merlijn van der Hoeven in de genen. Vader Gert-Jan had samen met 'ome' Martijn twee Bagels & Beans vestigingen in Leiden.

Bryan den Decker
Crowdfunding

Bistrôt Bryan opent na succesvolle crowdfunding: 'Alles is mogelijk'

Bryan den Dekker droomt al jaren van een eigen horecazaak en deze droom wordt dankzij zijn goedlopende crowdfunding werkelijkheid.

Openingen

Twee jonge en ervaren horecaondernemers openen Café de Gaper in Leiden

Lisa de Tombe (25) en Jim Dijksterhuis (28) bundelen hun krachten en openen samen met Mello de Witte Café de Gaper.

Starter pand

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een horecabedrijf wilt overnemen?

  1. Van der Valk koopt historisch hotel Cocagne in Eindhoven
  2. Dit is de Gault&Millau Hoogste Nieuwkomer van het Jaar
  3. Best Dutch Chef Abroad is voor duurzame chef-kok in Thailand
  4. Restaurant Mitts breidt uit met een tweede zaak: Papillon
  5. Heinde opent achttiende vestiging in Haarlem
  6. Eigenaren van Rosie in Utrecht hebben wéér succes met crowdfunding en openen Polly
  7. Overname van befaamd restaurant De Mandemaaker in Spakenburg
  8. Deze horecazaken openden in januari 2025
  9. Drie nieuwe zaken voor Younique Concepts: twee Pesca-restaurants en Café Café
  10. Multifunctioneel restaurant Copain opent in Amsterdam Noord
  11. Nieuw boetiek hotel Vlissingen krijgt oude naam terug
  12. Restaurant Elysianne opent haar deuren: 'Een ode aan de smaken van Louisiana'
  13. Restaurant 't Zusje opent 37e vestiging én viert 15-jarig jubileum
  14. Tribeca** verhuist naar meest unieke pand in Eindhoven: de voormalige villa van Frits Philips
  15. Oude Tivoli in Utrecht opent als Union House nieuwe horecalocatie
  1. Yoran Jacobi start restaurant Veneur in Amsterdam
  2. Mario Ridder is bij Brasserie & Wijnbar Lalou 'gewoon weer lekker aan het koken'
  3. Deze horecazaken openden in december 2024
  4. Wat te doen als je klant of opdrachtgever failliet gaat?
  5. Restaurant Williams Farmhouse opent deuren in aan Amsterdamse Beethovenstraat
  6. Koreaans bbq-restaurant Nomi opent tweede vestiging bij Amsterdamse Leidseplein
  7. Adrian Zarzo opent nieuwe wijnbar in het stadshart van Eindhoven: 'Droom die uitkomt'
  8. Hotel & Wellness Zuiver opent deuren van nieuw restaurant
  9. Restobar Vivid opent deuren in Utrecht
  10. CUE gaat verder waar restaurant Vanderveen* stopte
  11. Oud Tivoli in Utrecht in het voorjaar open
  12. Ondernemer over faillissement: 'Twijfel, schaamte en opluchting'
  13. Designhotel De Kazerne in Eindhoven definitief overgenomen
  14. Disco-comeback: deze ondernemers geloven erin
  15. Restaurant Eden* is verhuisd naar machtige locatie, chef Cooijmans opent ook tweede zaak