Genomineerden voor de GaultMillau Talentvol chef van het jaar 2017
(voorheen Belofte van het Jaar) zijn:
Thijs Meliefste - Meliefste - Wolphaartsdijk
Jonathan Zandbergen - Merlet - Schoorl
Arturo Dalhuisen - The White Room - Amsterdam
Bas van Kranen - De Leuf - Ubachsberg
Thomas d’Hooghe - Hemelrijk - Hulst
Zowel Jonathan Zandbergen als Thomas d’Hooghe maakten eind 2014 en het jaar daarvoor (2013) ook deel uit van het team kanshebbers op dezelfde titel.
Op maandag 10 oktober 2016 tijdens Folie Culinaire in de MECC in Maastricht strijden deze chefs om de awards. Op maandag 7 november worden de daadwerkelijke winnaars bekendgemaakt en uitgereikt tijdens de GaultMillau gidspresentatie in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens Gastronomie.
Juryleden Talentvol Chef van het Jaar 2017
Chris Naylor - Vermeer- Amsterdam
Richard van Oostenbrugge - Bord’eau - Amsterdam
Noël Vanwittenbergh - Ciel Bleu - Amsterdam
Dick Middelweerd - De Treeswijkhoeve - Waalre
Hans van de Meeberg - journalist - Amsterdam
Genomineerden Talentvol gastheer/gastvrouw
Joey de Kruijf - Parkheuvel - Rotterdam
Anuschka Meliefste - Meliefste - Wolphaartsdijk
Anne Hövels - De Burgemeester - Linschoten
Anjeta Peters - Aan de Zweth - Schipluiden
Patricia Helleman - Zout&Citroen - Oosterhout
Juryleden gastheer/gastvrouw
Leon Ijpelaar - De Kaserne - Den Bosch
Remon van de Kerkhof - True Blue Wine Consulting - Rotterdam*
Johan Kragtwijk - Grand Restaurant Karel V - Utrecht
Xavier Giessen - Bolenius - Amsterdam
Harrie Baas - Wine-Food Consultancy - Rotterdam
*Beoordeelt Joey de Kruijf niet ivm voormalige samenwerking
Genomineerden Talentvolle sommeliers
Lendl Mijnhijmer - Waterproef - Scheveningen
Richelle van Gemert - Cordial - Oss
Melanie Hoogland - Bokkedoorns - Overveen
Debbie Kupers - Bloemenbeek - De Lutte
Nabil Touires - Visaandeschelde - Amsterdam
Lendl Mijnhijmer behoorde eind 2014 tot de genomineerden in de categorie Talentvol Gastheer, vorig jaar was hij genomineerde in dezelfde categorie als dit jaar: Talentvol Sommelier.
Juryleden Talentvol sommelier
Remon van de Kerkhof - True Blue Wine Consulting - Rotterdam
Harrie Baas - Wine-Food Consultancy - Rotterdam (voorheen Amarone)
Johan Kragtwijk - Karel V - Utrecht
Ronald Opten - La Rive - Amsterdam
Noël Vanwittenbergh - Ciel Bleu - Amsterdam