Organisator Jan van Lissum heeft zojuist de genomineerden vrijgegeven. Daarbij enkele klinkende namen.
Genomineerden Talentvol Sommelier
Woudt Stroo- Chapeau!- Bloemendaal
Sjors Hamers- Rozemarijn- Maastricht
Ruben Kwakman- Cordial- Oss
Sjuul Klinkert- Da Vinci- Maasbracht
Koen van der Plas- Manoir Restaurant Inter Scaldes- Kruiningen
Jury
Harrie Baas- Amarone- Rotterdam
Edger Groeneveld- Het Koetshuis- Bennekom
Noël Vanwittenbergh- Ciel Bleu- Amsterdam
Jacqueline van Liere- ‘t Schulten Hues- Zutphen
Mike Dooms- De Kromme Watergang- Hoofdplaat
Talentvol Gastheer/Gastvrouw
Casper Westerveld- Vinkeles- Amsterdam
Lea Ten Brummelhuis- Restaurant Merkelbach- Amsterdam
Willemijn de Graaf-van Harn- Rijsel- Amsterdam
Joris De Rijk- Tout â Fait- Maastricht
Lendl Mijnhijmer- Waterproef- Scheveningen
Roy Pelgrim- Cordial- Oss
Jury
Ronald Opten- La Rive- Amsterdam
René Tabbers- De Treeswijkhoeve- Waalre
Sandra van de Bunt- De Leuf- Ubachsberg
Edwin van de Goor-Seinpost- Scheveningen
Harrie Baas- Amarone- Rotterdam
Belofte van het Jaar
Jaimie van Heije- Restaurant Jaimie van Heije- Ouderkerk aan de Amstel
Thomas d’Hooghe- Hemelrijk- Hulst
Jonathan Zandbergen- Het Veerhuys- Almere
Wouter Kik- De Vierbannen- Ouwerkerk
Joris Bijdendijk- Bridges Inspired by Ron Blaauw- Amsterdam
Jury
Erik van Loo- Parkheuvel- Rotterdam
Chris Naylor- Vermeer- Amsterdam
Paul van de Bunt- De Leuf- Ubachsberg
Edwin Vinke- De Kromme Watergang- Hoofdplaat
John Halvemaan- Halvemaan- Amsterdam
Martin Kruithof- De Lindenhof Restaurant met Suites- Giethoorn
Showcase
De Awards worden uitgereikt op maandag 28 oktober tijdens de GaultMillau-presentatie in de RAI in Amsterdam.
Op maandag 7 oktober komen de genomineerden in actie tijdens de Showcase in NH-hotel Barbizon Palace in Amsterdam, gehouden door GaultMillau Nederland.
Deze Showcase is onderdeel van het 25e Proefschrift Wijnconcours. Belangstellenden kunnen zich registreren op de vernieuwde website van The Wine and Food Association. Dat registeren kan hier.
Jan van Lissum
‘Investeren in jong talent is essentieel voor elk horecabedrijf. Zonder ‘nieuw bloed’ kan een restaurant niet voortbestaan. Bovendien zorgt het aantrekken van jonge, enthousiaste professionals voor meer creativiteit en nieuwe ideeën, waardoor de zaak met de tijd blijft meegaan en daarmee nieuw publiek blijft aantrekken’, aldus Jan van Lissum namens de organisatie.