Bij de inauguratie waren ook SVH Wijnmeesters Nic van Lokven en Roy Pelgrim aanwezig, die deel uitmaakten van de commissie. Zij kijken terug op een schitterende meesterproef en omschreven zijn keuze van wijnen, de voorbereiding en de uitvoering als ‘totale perfectie’. 'Remon is een energieke, creatieve en toegewijde sommelier. Hij creëert een excellente gastbeleving en is aan tafel een warme en vriendelijke persoonlijkheid', aldus Nic van Lokven.
Remon van de Kerkhof had SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh gevraagd als inaugurator. 'Hij was mijn 'reis-buddy', kamergenoot en vooral mentor in het appreciëren van alle wijnen. Hij leerde me doordenken in wijn-spijs combinaties maar vooral om eerlijk te zijn naar jezelf én over wijn. Nog steeds luister ik graag naar zijn verhalen met een gulle lach erbij”, aldus Van de Kerkhof.
Restaurant Parkheuvel
Na een tienjarig verblijf in Australië is Van de Kerkhof sinds een jaar weer teruggekeerd bij zijn oude werkgever Restaurant Parkheuvel**. Daar werkt hij samen met SVH Meesterkok Erik van Loo. Van de Kerkhof had al vroeg de ambitie om SVH Wijnmeester te worden. 'Het was SVH Wijnmeester Coen Pollaert die mij stimuleerde en als eerste in aanraking bracht met de wondere wereld van wijn. De vele reizen van het Nederlands Gilde van Sommeliers en de proeverijen waren prachtige gelegenheden om verhalen en ervaringen te kunnen delen. Ik kon uren luisteren naar Paul Op ten Berg en SVH Meesters Peter Bruins en Noël Vanwittenbergh over oude jaargangen, ontwikkelingen en gastronomie. Deze titel is de bekroning op mijn werk als sommelier en wijnliefhebber. Ik hoop mijn enthousiasme te kunnen overdragen op de nieuwe generatie en hen te stimuleren om altijd bezig te blijven en verder te komen.'
SVH Meestertitels
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.