Gesponsord

Ambachtelijke friet: authentiek, herkenbaar en vol van smaak

Ambachtelijke friet: authentiek, herkenbaar en vol van smaak

Friet is het meest gevraagde bijgerecht in de horeca; een uitgelezen kans om onderscheidend te zijn ten opzichte van je collega's. Goed gebakken ambachtelijke friet met een volle aardappelsmaak en gezonde eigenschappen maakt het verschil.

‘Als je ambacht hoog in het vaandel hebt staan bij je restaurant, kan ambachtelijke friet met schil eigenlijk niet ontbreken’, vindt Nico Rikhof, ondernemer van Eetkamer Op de proef in Almelo. ‘Ambachtelijke friet met schil heeft een authentieke en herkenbare uitstraling. Een gewone portie als bijgerecht op tafel maakt geen specifieke indruk, maar een frietje met schil vangt de aandacht. De gast herkent de aardappel en zal stil staan bij de herkomst van de volle aardappelsmaak. Het geeft een huisgemaakte touch en zorgt voor originaliteit op het bord.’

Friet steak Aviko
Verras met unieke smaken.

Terug naar de oorsprong

Ambachtelijke friet past perfect in het plaatje van hoe er anno 2019 wordt gekookt. Rikhof: ‘De manier van koken en opmaak van het bord is veel natuurlijker. Dat geldt voor zowel kleur als smaak. Het gaat terug naar de oorsprong van de producten en het laat die herkomst duidelijk zien. De smaken zijn puur, daar hoort ook een dikker gesneden variant met schil bij.’ Verras met unieke smaken!

Beleving en smaak

De consument is gek op het ambacht en het verhaal dat daarbij hoort. Het gaat gasten om de beleving van het diner of het avondje uit. De bijzondere ervaring die de gast zoekt, kan je als horecaondernemer bieden met huisgemaakte en ambachtelijke producten. Een frietje met schil past perfect in dat plaatje. Naast dat de aardappelschil zorgt voor de ambachtelijk en authentieke uitstraling, geeft het ook veel meer smaak. Een frietje met schil heeft een vollere smaak en is zoeter.

‘Een standaard frietje is vaak een zetmeelbommetje’, vindt de Almelose ondernemer. ‘Friet met schil heeft gewoon meer smaak, is veel lekkerder en het valt ook nog eens op.’ Bovendien is de schil ook nog eens hartstikke gezond: aardappelschillen zitten vol vezels, vitamine C, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Maak de lekkerste poutines met Oerfriet met schil!

Friet aviko
Maak de lekkerste poutines met Oerfriet met schil.

Ambachtelijke friet in mum van tijd

Zelf friet snijden is natuurlijk het toppunt van ambacht, maar het inspringen op de groeiende vraag naar authentieke friet kost ondernemers veel tijd. Om het hen gemakkelijker te maken, heeft Aviko speciaal voor de horeca Oerfriet met Schil gelanceerd. Verse friet van de Hollandse Agria-aardappel met meer smaak dankzij de schil. Deze friet smaakt niet alleen als zelfgemaakt, door de bijzondere snijtechniek en de speciale snijmaat oogt het ook nog eens heel ambachtelijk. Met Aviko Oerfriet met Schil bespaar je als ondernemer flink wat tijd ten opzichte van zelfgemaakte friet, maar heb je wel de ambachtelijke uitstraling.

‘Met ambachtelijke friet kun je je gerechten onderstrepen’, zegt Rikhof. ‘Het straalt zorg en aandacht voor de producten en gerechten uit. Dat samen met de herkenbaarheid van de aardappel, pure smaak, nostalgie en authenticiteit levert gegarandeerd complimenten op.’ Benieuwd naar de nieuwe Oerfriet met schil? Vraag hier een gratis proefpakket aan.

Dit artikel is gesponsord door Aviko

Gesponsord
Gesponsord
Servies en porselein

Gesponsord SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.Gesponsord
Gesponsord
Vlees

Gesponsord Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Chef-kok Ton van Houwelingen: ‘De producten van Debic zijn zo gemaakt dat je er je eigen draai aan kunt blijven geven.’Gesponsord
Gesponsord
Chef-kok

Gesponsord De nieuwe Debic Cheesecake 'van taart tot in een glaasje'

The Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.

Edgar Rouwenhorst, CMO van Zenchef: ‘We zien dat restaurants, vooral in grote steden als Amsterdam, Parijs en Berlijn, steeds meer een lifestylemerk worden.’Gesponsord
Gesponsord
Boekings- en reserveringssystemen

Gesponsord Meer dan eten: restaurants bouwen aan lifestylemerken

Voor restaurants wordt het steeds belangrijker om een sterke merkidentiteit op te bouwen. Uit recent onderzoek van Zenchef en Lightspeed onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat de restaurantidentiteit een cruciale rol speelt bij de keuze van gasten.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.