Van Oys Maastricht Retreat krijgt 5 Sterren Superior toegekend

Van Oys Maastricht Retreat krijgt 5 Sterren Superior toegekend

In opdracht van de Koninklijke Horeca Nederland heeft Hotelsterren op maandag 31 maart 2025 officieel de hotelclassificatie '5 Sterren Superior' overhandigd aan Van Oys Maastricht Retreat in Eijsden-Margraten.

De toekenning is gebeurd conform de normering van de Europese hotelclassificatie. Wat ooit begon als een droom op een eeuwenoud kasteeldomein, is vandaag uitgegroeid tot een uniek retreat waar duurzaamheid, gastvrijheid en verfijning samenkomen.

Van Oys is bovendien het eerste 5 Sterren Superior hotel in Nederland dat zijn filosofie volledig baseert op Cittaslow – een internationale beweging die kwaliteit boven kwantiteit stelt, en zintuiglijk genieten centraal zet.

De geschiedenis van kasteel Van Oys in Eijsden-Margraten gaat terug tot begin 13de eeuw. Het kasteel dankt zijn naam aan het riddergeslacht Van Oys. In de loop der eeuwen veranderde het kasteel meerdere keren van eigenaar, een laatste keer in 2005.

Hoogste hotelrating

De Maastrichtse entrepreneur Michel Maes bewoonde een tijdlang het kasteel maar besloot in samenspraak met zijn broer en mede-eigenaar Leon het landgoed op een steenworp van het centrum van Maastricht een nieuwe bestemming te geven. Oorspronkelijk hadden zij een 4-sterrenhotel in gedachten maar na een grondige analyse van de toekomstmogelijkheden van het kasteel opteerden zij voor een ‘5 Sterren Superior’ classificatie. Dat is internationaal de hoogste officieel erkende hotelrating.

Bekijk deze collectie

Gastbenadering

Ontdek de essentie van gastvrijheid en bijverkoop in de horeca met deze nieuwe collectie. Van gastvrijheidslessen tot effectieve klachtenafhandelingstechnieken, wij bieden waardevolle inzichten voor het creëren van positieve ervaringen. Leer hoe medewerkers een blijvende indruk kunnen achterlaten en ontdek strategieën om bijverkoop te stimuleren.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.