Horeca Journal volgt team De Kersentuin

Horeca Journal volgt team De Kersentuin

Het notitiebord hangt vol met opdrachtbonnen voor vergaderarrangementen en een aantal partijen voor de komende week. Vooral zaterdag is uitdagend met de laatste dag van de Fruits de Mer-weken in een hopelijk uitverkocht restaurant, het jaarlijks terugkerende lokale culinaire proeffestijn Cornelis Schuyt en een bruiloftsdiner. Horeca Journal volgt het team van De Kersentuin in twee afleveringen langs het banquet.. Aflevering 1: de voorbereidingen van een feest in een vijfsterrenhotel.

Colour your Dreams: van Wajonger tot zelfstandig werkend kok met diploma

Colour your Dreams: van Wajonger tot zelfstandig werkend kok met diploma

Zet 12 jongeren zonder startkwalificatie bij elkaar in een professionele leeromgeving en na een klein jaar zijn het zelfstandig werkende koks met een diploma. Dit is de missie van het project Colour your Dreams. Restaurant The Colour Kitchen startte dit project afgelopen maart voor Wajongers in Amsterdam Nieuw-West. Vandaag op Missethoreca.nl aflevering 11 uit een maandelijkse serie over Colour your Dreams.

Productinformatie Peren

Productinformatie Peren

Al bezig met de dessertkaart voor het najaar? Denk dan eens aan een nagerecht, waarin u peren van eigen bodem verwerkt. De Nederlandse fruittelers verwachten dit jaar een recordoogst aan peren binnen te halen. Dat meldt het Productschap Tuinbouw. Meer productinformatie over peren en een aantal peerrecepten staan in de Kalender. <a migration="true" href='http://horeca.devel.gx.nl/web/horeca/artikel_start/asp/artnr/1250253/index.html'><strong><u>Naar de Horecakalender...</strong></u></a>

Venkel-Boerenkaastaart

Venkel-Boerenkaastaart

Ingrediënten voor 4-6 personen: <ul><li>5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid <li>1 eidooier, losgeklopt <li>2-3 venkelknollen, in reepjes <li>30-40 gram boter <li>3 eetlepels fijngesneden peterselie <li>zout, peper <li>150 gram licht belegen boerenkaas, grof geraspt <li>2-3 eieren <li>3 deciliter crème fraîche <li>extra nodig: lage taartvorm van 26 cm Ø, ingevet </li></ul>

Met zijn allen aan het dessert

Met zijn allen aan het dessert

Vroeger, als het toetje vreselijk lekker was, mochten we na afloop de schaal uitlikken. In Amerika proberen toprestaurants dat ‘family’-gevoel op te roepen met butterscotchfondue. Een ijscoupe met twee lepels of vier vorkjes bij de warme appeltaart; gasten delen desserts graag. Samen snoepen trekt. <p></p>

Verstandige kok

Verstandige kok

Verstandige kok