Restaurant Merlet* slaat dubbelslag en wint ook Open NK Koken

Restaurant Merlet* slaat dubbelslag en wint ook Open NK Koken
Top 3 Open NK Koken met jury. Foto-credits: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Op 16 januari vond de tweede editie van het Open NK koken plaats. Deze wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd.

Restaurant Merlet* slaat deze week een dubbelslag. Nadat het restaurant dinsdag het NK Leermeester-Leerlingen won, mag Rosanne Bos, ook werkzaam bij Merlet, zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen.

Restaurant aan de Spuihaven met deelnemer Ezzat Abdelhalim pakte de tweede plaats en Restaurant het Rechthuis aan de Amstel met deelnemer Priscilla de Blieck werd derde.

Blackbox

De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, samengesteld door Hanos Nederland, kalfsvlees van de Van Drie Groep en Dry Aged Biet van Beetz.

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond Alfred van Dijk (Restaurant het Oude Dykhuys) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.

De jury had lovende woorden over voor de teams: 'We zijn er blij met zo’n groep jongere deelnemers en ze hebben leuke bereidingen en technieken laten zien. De verfijning in smaak behoeft nog enige aandacht maar ze zijn goed op weg. Hopelijk zien we deze deelnemers terug bij andere wedstrijden'. Aldus Waldrik Kremer, Bert van Manen en Alfred van Dijk.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.