Restaurant Merlet* slaat deze week een dubbelslag. Nadat het restaurant dinsdag het NK Leermeester-Leerlingen won, mag Rosanne Bos, ook werkzaam bij Merlet, zich dit jaar winnaar van het Open NK noemen.
Restaurant aan de Spuihaven met deelnemer Ezzat Abdelhalim pakte de tweede plaats en Restaurant het Rechthuis aan de Amstel met deelnemer Priscilla de Blieck werd derde.
Blackbox
De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, samengesteld door Hanos Nederland, kalfsvlees van de Van Drie Groep en Dry Aged Biet van Beetz.
Onder het toeziend oog van de jury, die bestond Alfred van Dijk (Restaurant het Oude Dykhuys) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.
De jury had lovende woorden over voor de teams: 'We zijn er blij met zo’n groep jongere deelnemers en ze hebben leuke bereidingen en technieken laten zien. De verfijning in smaak behoeft nog enige aandacht maar ze zijn goed op weg. Hopelijk zien we deze deelnemers terug bij andere wedstrijden'. Aldus Waldrik Kremer, Bert van Manen en Alfred van Dijk.