Nieuwe foodhall in Eindhoven, met Lotus by Jermain
De Rozario heeft grote plannen in de nieuwe foodcourt in Eindhoven, waar in totaal nog negen ondernemers aan de slag gaan. 'Je kunt er snel even iets eten, maar ook een middag blijven zitten', vertelt De Rozario. 'Je kunt er een rendangkroketje of een bao-broodje eten, maar we gaan ook werken met verse vis. Je bestelt bijvoorbeeld tarbot met een superlekkere jus, die je eventueel zelf verder kunt uitbreiden. We willen uiteindelijk ook een to go-service gaan uitrollen en onze producten aanbieden per kilo. '
Opleidingsplek voor De Rozario
Lotus moet ook een opleidingsplek worden voor jonge, getalenteerde mensen. 'Mensen die zelf ook graag zouden willen ondernemen, maar nog geen ervaring hebben in het runnen van een zaak.' Onder meer sous-chef Bob Keijser zal aan de slag gaan in restaurant Lotus, waar gasten per QR-code zullen gaan bestellen. 'Mensen krijgen er de verantwoordelijkheid. Ze leren hoe het is om zelf een zaak te draaien. De smaken in het nieuwe restaurant komen van mij.'
Mencoba
De Rozario opende eerder ook al een tweede zaak: Mencoba. Dat restaurant sloot na twee jaar weer, vooral als gevolg van de corona-pandemie. 'De zaak was rendabel. Maar we waren twee jaar dicht, dat doet natuurlijk wel wat met je zaak', vertelde hij eerder aan Misset Horeca. Ook restaurant De Rozario* beleefde financieel zeer spannende tijden. Een faillissement kon voorkomen worden dankzij een WHOA-regeling.