Restaurant Aim sluit de deuren: 'Het is uitzichtloos geworden'

Restaurant Aim sluit de deuren: 'Het is uitzichtloos geworden'
Latoya Ruijmgaart en Wessel Ruijmgaart. Fotos Herbert Wiggerman en Corina van Manen

Restaurant Aim in Loosdrecht van Latoya en Wessel Ruijmgaart heeft permanent de deuren gesloten. De ondernemers zeggen niet anders te kunnen dan aan de noodrem te trekken.

'Wat wij niet konden voorzien, is dat het een achtbaan zou worden die niet meer te stoppen is', aldus Wessel en Latoya Ruijmgaart van Aim.

Een korte samenvatting? Covidsluitingen, personele tekorten, verhoging van de kosten aan alle kanten, de energiecrisis...'Het is simpelweg te veel en voor ons uitzichtloos geworden.'

Latoya en Wessel Ruijmgaart omschrijven het als de moeilijkste ondernemersbeslissing aller tijden. Vol dankbaarheid kijken ze terug. 'Er zijn tranen gevallen, er is gelachen en gedanst bij Aim. De afgelopen 4,5 jaar heeft alle facetten van het leven geboden.'

Op social media voegt Wessel nog toe: 'Aim stond altijd voor vrijheid, creativiteit, liefde en feest. Denk dat we die allemaal kunnen afstrepen. '

All in gingen ze sinds de opening in juni 2018. 'En daar zijn we nooit meer mee gestopt, maar we zijn ook ondernemers, ouder en mens. En doordat tijden veranderen moet je ook flexibel zijn, sterk en creatief. En blijven pushen op kwaliteit, service, en verbetering.' Maar hun visie op het concept, rijmde niet meer met dat wat ze konden bieden aan de gasten. 'De koek was op.'

Dromen komen uit’, zo omschreef Wessel de opening van zijn restaurant, dat hij sindsdien met Latoya runde. Wessel stopte eind 2017 bij De Kersentuin in Amsterdam. Daarvoor stond hij in de keuken van Aan de Poel** van Stefan van Sprang en tevens was hij signature chef van De Kersentuin.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.