'Dit komt misschien als een verrassing, maar weet dat het een erg moeilijke beslissing was', aldus Guillaume de Beer. Hij laat weten dat hij de restaurantgroep met een gerust hart verlaat, omdat Johanneke, Freek en Vargash de boel goed blijven voortzetten. 'Met veel energie voor nieuwe dingen die eraan komen.'
Terug naar de basis
Guillaume de Beer vertelt zakelijk gezien niet meer op één lijn te liggen met zijn compagnons. Hij wil nu terug naar de basis. Hij gaat zich focussen op minder restaurants, in plaats van het runnen van een grotere restaurantgroep. Hij blijft echter verbonden aan Paindemie en wil daar een succes van maken.
Daarnaast is hij bezig met een nieuw project. Hij gaat een eigen restaurant openen in Amsterdam. Rond april moet dat opengaan. 'Ik ga vooral koken wat ik lekker vind.' Het wordt een restaurant met zo'n 70 zitplaatsen.
Fantastisch avontuur
Guillaume de Beer noemt zijn periode bij The Breda Group een fantastisch avontuur. 'Ik ben dankbaar voor alle goede tijden en de mooie teams waarmee ik heb gewerkt', zo meldt hij op social media. 'Ik kan iedereen niet genoeg bedanken voor het harde werken en de toewijding.'
In het bijzonder bedankt hij alle chefs en managers die de restaurants tot een succes maakten. 'Jullie zijn de ziel van de groep en ik twijfel er niet aan dat jullie prachtige dingen blijven doen.'
Over The Breda Group
Freek van Noortwijk, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, vervolgen de werkzaamheden met het runnen van The Breda Group. Daaronder valt een handvol restaurants: Restaurant Breda op het Singel, Klein Breda op de Utrechtsestraaten Maris Piper in de Pijp, en de twee concepten in de Foodhallen en op het Spui, samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop.