Gesponsord

Geniet van Folie Culinaire tijdens BBB Maastricht 2022

Geniet van Folie Culinaire tijdens BBB Maastricht 2022

De komende editie van BBB Maastricht brengt weer een exclusieve, alomvattende editie van Folie Culinaire met zich mee. Op Folie Culinaire worden verschillende (non-)food producten, wijnen en services van het hogere segment gepresenteerd door exposanten vanuit heel Nederland en België. Internationale en regionale sterrenchefs zorgen voor een waardig bezoek aan Folie Culinaire.

Bij de Chef’s Table by Gault & Millau verrassen zes chefs uit de regio de bezoekers met een culinair hoogstaand driegangenmenu. Wijnvrouw van het jaar 2019, Birthe van Meegeren, serveert bij elke gang een bijpassende wijn. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus reserveer snel je stoel aan de Chef’s Table by Gault & Millau op 10, 11 of 12 oktober.

Sterrenchef Guido Braeken

Dit jaar zal een nieuwe sterrenchef uit de regio op meerdere plekken op BBB Maastricht te vinden zijn. Het zal menig gastronoom niet ontgaan zijn dat Guido Braeken van restaurant Julemont (gevestigd in Château Wittem) in één klap twee Michelinsterren binnenhaalde.

Deze topprestatie heeft hij mede door zijn culinaire creativiteit, unieke gerechten, kwalitatieve producten en hechte team weten te behalen. Guido Braeken zal op maandag 10 oktober te vinden zijn bij de Chef’s table by Gault & Millau en op het Limburgs Culinair Gala bereidt hij samen met zijn team een smaakvol voorgerecht voor.

Het Limburgs Culinair Gala

Het Limburgs Culinair Gala is inmiddels een nationaal begrip. Op deze avond komt de horecatop van Nederland en Vlaanderen bij elkaar om te genieten van een diner- en netwerkavond. De chefs die dit jaar de sterren van de hemel koken zijn Guido Braeken van restaurant Julemont**, Robin van de Bunt van restaurant de Leuf*, Robert Levels van Château Neercanne en Hans van Wolde van Brut 172**. Zij staan samen met een team horecaprofessionals klaar om een vijfgangendiner te bereiden tijdens het Limburgs Culinair Gala, natuurlijk bijgestaan door een selectie aan bijpassende wijnen. Deze netwerkavond wordt feestelijk afgesloten met een dansavond vol goede muziek. Reserveer hier een plek of tafel op het Limburgs Culinair Gala.

Tijdens het Limburgs Culinair Gala wordt in samenwerking met Chapeau Magazine de award uitgereikt voor het Jong Limburgs Horeca Talent. Deze wedstrijd wordt opgesplitst in keuken en bediening en bestaat uit de rijzende jonge sterren in de Limburgse horecawereld. De wedstrijd is in het leven geroepen om de Limburgse gastronomie en de jonge talenten die er in werken een podium te bieden.

Plant-based kookdemo’s

Samen met Culinaire Saisonnier haalt BBB Maastricht een storm aan internationale (sterren)chefs binnen. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier zijn verschillende kookdemonstraties te vinden van topchefs afkomstig uit alle hoeken van Europa. Met het oog op de samenwerking met België verwelkomt Folie Culinaire dit jaar met trots ‘The Mastercooks of Belgium’, dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.

Deze editie van BBB Maastricht staat in het teken van duurzaam en gezond eten en drinken”

Vanuit het hart van Frankrijk komt Christophe Hay van restaurant Fleur de Loire** iedereen verrassen met zijn inventieve, moderne en gezonde kookstijl. Deze editie van BBB Maastricht staat ook in het teken van duurzaamheid en gezond eten en drinken. Vandaar dat er ook twee volledig plant-based kookdemo’s worden gegeven door Hans van Wolde (Brut 172**) en Jean Thoma (Sjuut), onder begeleiding van Frank Fol, The Vegetable Chef (We’re Smart World).

Exclusieve wijnen en champagnes

Naast het brede gastronomische aanbod aan gerechten kunnen wijnen en champagnes uit het exclusieve segment niet ontbreken. Er zal wederom dit jaar een groot aanbod aan wijnleveranciers uit zowel België als Nederland van de partij zijn die wijnen van over de hele wereld vertegenwoordigen.

Er kan naast het proeven van wijn ook geleerd worden van alles dat zich achter de schermen in de wijnwereld afspeelt in de Wine Tasting Area.

Gezien het groeiende aanbod in wijnen van eigen bodem zullen er in de Limburgse Wijnstand elke dag verschillende Limburgse wijnboeren klaarstaan om niet alleen te vertellen over de wijnen, maar natuurlijk ook al het moois van de regio te laten proeven. Culinair en bourgonisch genieten komt allemaal samen met professioneel netwerken op Folie Culinaire tijdens BBB Maastricht 2022.

Registreer je nu gratis voor BBB Maastricht en Folie Culinaire.

Dit artikel is gesponsord door BBB Maastricht.

Gesponsord
Gesponsord
Horecabeurs

Gesponsord Vakbeurs INTERNORGA in Hamburg laat innovatie en inspiratie samenkomen

Van 14 tot 18 maart 2025 komt de internationale out-of-home markt samen op INTERNORGA in Hamburg. Met een unieke mix van trends, innovaties en netwerkmogelijkheden is de internationale vakbeurs hét platform voor professionals die samen de toekomst willen vormgeven.

'Wist je dat een aparte dessertkaart zorgt dat gasten sneller kiezen voor een nagerecht?'Gesponsord
Gesponsord
dessert

Gesponsord Verleid gasten tot het nemen van een dessert

Een goede dessertkaart is onmisbaar. Een dessert is zoveel meer dan alleen de verzadiging van de zoete trek na de maaltijd. Het is de smaakvolle afronding van een fijn samenzijn, een ritueel dat een etentje helemaal afmaakt. Het is de final touch, de kers op de taart.

Gesponsord
Gesponsord
Servies en porselein

Gesponsord SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.Gesponsord
Gesponsord
Vlees

Gesponsord Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.