Chef-kok Carlo Chantrel en sommelier Mariëlle Vink stoppen vrijdag 1 juli 2022 met Tilia. Om die reden moet pandeigenaar Roland Peijnenburg op zoek naar een nieuwe invulling voor zijn pand op de Markt in Etten-Leur.
Tilia direct in lockdown
Chef Chantrel en sommelier Vink namen het bedrijf in mei 2020 over van Roland Peijnenburg. In september van dat jaar startten ze er hun eigen concept: Tilia. Dit restaurant verving zowel sterrestaurant De Zwaan als Bistro Het Lelijke Eendje (Bib Gourmand).
Tilia moest echter vanwege de lockdown op 14 oktober 2020 alweer dicht. Toch beloonde Michelin Tilia direct met een Michelinster in maart 2021 en ook in 2022 behield Tilia zijn ster.
'Fantastische vakmensen'
Pandeigenaar Roland Peijnenburg noemt het ontzettend jammer dat Tilia niet is geworden wat de twee opvolgers er van wilden maken. Hij is er van overtuigd dat ze er zonder corona heel anders voor zouden staan. Het zijn twee fantastische vakmensen. Ze komen vast weer goed terecht.’
Roland Peijnenburg: niet zelf terug
Ondertussen zoekt Peijnenburg (1962) een nieuwe exploitant voor de locatie. Zelf gaat hij het in ieder geval niet meer doen.
‘Die vraag had ik verwacht,’ lacht hij. ‘Maar die tijd is voor mij geweest.’ Wat Peijnenburg betreft krijgt het pand weer een horeca bestemming.
De ondernemer heeft wat lijntjes uitstaan met geïnteresseerde partijen maar er is nog niets concreet.
Peijnenburg zelf geeft nu lezingen, coacht en handelt in wijn.