Restaurant Elysianne introduceert als eerste in Europa bijna vergeten recepten uit de Creoolse keuken met een moderne twist. Op 17 januari opent Elysianne officieel haar deuren aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid.
Bij Elysianne ligt de focus op seizoensgebonden menu’s, waarin zowel klassieke als bijna vergeten recepten een podium krijgen. Denk aan gerechten zoals Gumbo, Crab boil en Buttermilk bouille, gepresenteerd op een manier die de authenticiteit respecteert én verrast. Elk gerecht kan gekoppeld worden aan een wijn die door de sommelier is uitgekozen. Elysianne biedt een luxe en tegelijkertijd toegankelijke culinaire reis. De warme, gastvrije sfeer van New Orleans wordt gecombineerd met de elegantie van de Europese gastronomie.
Chef Matt Pace
Aan het roer van deze culinaire reis staat chef Matt Pace. Als winnaar van het programma Beat Bobby Flay en met lovende recensies in de New York Times, weet hij als geen ander het kloppende hart van Louisiana naar Nederland te brengen. De ervaring bij Elysianne is een ode aan de smaken van Louisiana en de rijke historie van de Creoolse keuken.
'You start with the oyster and you end with the pearl,' zoals Chef Matt zijn eigen creaties omschrijft. Hiermee benadrukt hij hoe elk gerecht een transformatie ondergaat: van eenvoudige, pure ingrediënten tot verfijnde culinaire meesterwerken. Zijn keuken draait om het vertellen van verhalen – verhalen over de tradities en culturele invloeden die de Creoolse keuken zo bijzonder maken, gecombineerd met zijn eigen creatieve visie en ervaring.