Restaurant Rozemarijn is sinds vorig jaar aangesloten bij Restaurantvereniging JRE. Met ingang van 1 april treedt Thijs van Sambeeck toe tot het team van het Maastrichtse restaurant van Jeroen Reas en Maaike Steins.
Thijs van Sambeeck
Thijs van Sambeeck (1980) bekwaamde zich eerst tot kok, daarna tot gastheer en tenslotte tot sommelier. ‘Aanvankelijk werkte hij in eigen land in topzaken als De Bokkedoorns en Beluga. Hij stak al eens de Belgische grens over en werd in 2017 sommelier van La Source,’ zegt Jeroen Reas.
Op zijn cv staan daarnaast zaken als Restaurant Ralf Berendsen in Lanaken, Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals, Het Kruisheren Hotel in Maastricht en Restaurant Gusto in Genk, ook in België.
‘De innemende Van Sambeeck oefent zijn beroep uit met heel veel passie. Hij maakt er een erezaak van om wijnen en gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot smaakbelevingen waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen.’
Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij wijnwinkel Vojacek als bedrijfsleider wijn keert Thijs dus terug in de horeca bij Rozemarijn.