Bjorn Massop wint internationale JRE-award 'Taste of Origin'

Bjorn Massop wint internationale JRE-award 'Taste of Origin'

Chef en mede-eigenaar Bjorn Massop van Restaurant Lokaal (Groene Michelinster) in Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de internationale Taste of Origin-award gewonnen.

De Taste of Origin award is een vakprijs van restaurantvereniging JRE. Bjorn Massop was ook genomineerd voor de Innovation Award.

Lokaal en seizoensgebonden

‘Respect voor de natuur is een van onze belangrijkste, voortdurende zorgen.’

De bekroonde chef-kok Bjorn Massop van Restaurant Lokaal, Nederland, leeft in harmonie met zijn omgeving en is daar erg trots op. Bjorn serveert verse, duurzaam geproduceerde en ethisch verantwoorde ingrediënten en gaat tot het uiterste om de beste lokale en seizoensgebonden producten te vinden.

JRE eert hem voor zijn toewijding aan duurzame ontwikkeling en bewustwording over hoe onze keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden.

JRE-Jeunes Restaurateurs

JRE-Jeunes Restaurateurs is een vereniging van jonge restauranthouders en chef-koks met één gemeenschappelijk doel voor ogen: hun talent en hun liefde voor eten delen met gelijkgestemde personen.

Inmiddels heeft JRE meer dan 350 restaurants en 160 hotels, verspreid over 15 verschillende landen. De chef-koks van JRE combineren allemaal een grote passie voor eten met een uitstekende culinaire expertise, evenals een liefde voor lokale ingrediënten en een sterk gevoel voor traditie.

Lokaal - Restaurant van het jaar

Vorig jaar werd restaurant Lokaal, gevestigd in Hotel Villa Ruimzicht, al uitgeroepen tot JRE Restaurant van het jaar 2021. Kort daarna ontving Bjorn Massop ook een Groene Michelinster. Deze ster wist hij te behouden in 2022.

Verantwoordelijkheid van een chef

‘In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol.

Het menu is geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. We werken nauw samen met agrariërs om ons heen. Eigenlijk zetten we de klok terug, maar op een moderne manier. Werken met oude technieken bijvoorbeeld, alle delen van een dier gebruiken. Ik wil het hele cirkeltje rond hebben. Dat geldt ook voor kleine dingen, zoals serveerplateaus in hout van onze bossen.’

De andere NL-nominaties

Andere Nederlandse genomineerden waren Jan Marrees van sterrestaurant Marrees in Weert. Hij maakte kans op de internationale Heritage Award. Ralph Hermans van sterrestaurant Rantree was kanshebber voor de Entrepeneur of the Year Award.

Orangerie de Pol

Ook bij Orangerie de Pol viel een dubbele nominatie: chef Mark Captein maakte kans op de prijs voor Talent of the Year en Marjolein van der Ham was genomineerd voor de Sommelier Award van de internationale JRE.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.