Om in aanmerking te komen voor een EKO-keurmerk Horeca Brons moet een horecabedrijf minimaal 20% van de ingrediënten biologisch inkopen en een actief duurzaamheidsbeleid voeren met aandacht voor bijv. afval, energie, of watergebruik. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers.
Royaal Belegd
Restaurants met een EKO-keurmerk stellen zichzelf jaarlijks ook nog eens twee verbeterdoelen op duurzaamheidsgebied. Dat kan variëren van meer lokaal inkopen, installatie van zonnepanelen of het aantrekken van een medewerker die moeilijk aan de bak komt.
Het motto van de ondernemers Roos Hendriks en Eric Hubers is: 'Door bewust te kiezen wat je eet kun je de wereld veranderen. Wij zijn echt foodies en werken het liefst met de beste en mooiste producten, die bovendien een verhaal hebben. Als je nadenkt bij alles wat je dagelijks eet of drinkt, dragen we met zijn allen bij aan iets wat uiteindelijk een groot verschil maakt.'
Royaal Belegd kan in de nieuwe zaak ook groepen ontvangen, voor familiebijeenkomsten tot zakelijke evenementen. Roos en Eric willen snel naar het EKO-keurmerk Zilver (minimaal 50% biologische inkoop).
EKO-keurmerk Horeca
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf o.a. biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk. De stichting verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor biologische winkels winkels.