Rijksdaalder: Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk slaan handen ineen

Rijksdaalder: Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk slaan handen ineen
Fotocredits: Lyan van Furth

Joris Bijdendijk en Dennis Huwaë lanceren op 3 december een 'fine dining thuiskookmenu'. Drie gangen Rijks en drie gangen Daalder, de restaurants van beide chefs. 'Wie een oven aan kan zetten, een bordje op kan maken en water aan de kook weet te brengen, kan deze avond meekomen met de keukenteams van Daalder en Rijks.'

Het menu van Rijksdaalder, samengesteld en verzorgd door chefs Joris Bijdendijk en Dennis Huwaë, kost €75 per persoon en komt inclusief een amuse, brood met boter en friandises voor bij de koffie.

En wie tussen de bakjes en zakjes een gouden rijksdaalder vindt, schuift binnenkort ook in beide restaurants aan voor een avond Rijksdaalder.

Vijf jaar lang liepen twee Amsterdamse chefs met het idee voor een samenwerking. Bijdendijk: ‘Het was iemand uit het team van Rijks die het opmerkte toen Dennis en ik naast elkaar op het terras zaten. 'Hey, leuk. RijksDaalder.' We wisten direct dat we daar wat mee moesten.’

Hoewel de chefs al jaren bevriend zijn, gaan ze met Rijksdaalder voor het eerst een samenwerking aan. Huwaë: ‘Onze stijlen zijn totaal anders, maar kwaliteit – daar gaat het bij ons beide over. We hebben veel bewondering voor elkaars werk. Dus hoe mooi is het om eindelijk eens wat samen te doen? Al is het natuurlijk in een totaal andere vorm dan we dachten.’

Rijks & Daalder in eigen keuken

Net als bij hun andere deliverymenu’s, Rijks at Home en Thuis met Daalder, worden gerechten in eigen keuken afgemaakt. Via video-instructies, waarbij je meeluistert met de twee chefs, leer je signatures te bereiden als de millefeuille van rode biet van Rijk en de pulpo met fregola van Daalder.

Mindere thuiskoks hoeven zich, volgens het duo geen zorgen te maken. Het meeste werk hebben de chefs al gedaan. 'Wie een oven aan kan zetten, een bordje op kan maken en water aan de kook weet te brengen, kan deze avond meekomen met de keukenteams van Daalder en Rijks.'

Joris Bijdendijk: ‘We hebben de afgelopen maanden zoveel nieuwe dingen kunnen uitproberen en testen. Met Rijksdaalder gaan we daardoor op een nog hoger level zitten. Thuiskoken 2.0.’

Voor de complete restaurantervaring aan huis kozen de sommeliers van beide restaurants bijpassende wijnen voor ieder gerecht. Voor €69,- komt Rijksdaalder met zes verschillende wijnen voor twee personen. Wie naast zes gangen ook een gouden 'rijksdaalder' aantreft in de box, is nog lang niet uitgetafeld. Deze 25 gelukkige vinders schuiven als de restaurants weer open zijn live aan voor drie gangen in Rijks en drie gangen in Daalder.

Bestellen

Rijksdaalder is vanaf nu zowel klassiek als vegetarisch te bestellen via ThuismetDaalder.nl of Rijksrestaurant.nl. Rijksdaalder is van woensdag t/m zondag op te halen in Rijks en Daalder en elke dag bij Edel by Dennis aan de Postjesweg 1.

Rode kool gazpacho - Joris Bijdendijk RIJKS

Voor €17,50 per pakket wordt het menu ook door heel het land bezorgd (m.u.v. de Waddeneilanden). Landelijke bestellingen moeten een dag van tevoren voor 12:00 uur geplaatst zijn.