Fairkitchens wil gezondere keukencultuur in de horeca

Fairkitchens wil gezondere keukencultuur in de horeca

Fairkitchens is een wereldwijde beweging die zich inzet voor een positievere en gezondere keukencultuur. Er zijn al 2146 chefs aangehaakt bij de beweging.

Fairkitchens levert horecaondernemers die zich aansluiten inspiratie  trainingen en tools om de  branche een betere werkplek te laten zijn dan het momenteel is. Fairkitchen laat dit weten vanaf het personeelsplein op de Horecava 2020 in de Rai in Amsterdam.

Supporters van Fairkitchens in Nederland zijn onder meer opleiding De Rooi Pannen, Restaurant Wilhelminapark, Radisson Blu, Marriott, Bistro de Oale Ste en De Oale Markt.

1 op de 4
chefs heeft fysiek geweld ervaren

53 procent
van de chefs voelt zich gepusht tot het breekpunt

69 procent
van de koks ervaart negatieve gezondheidseffecten.

50 procent
Van de koks heeft last van depressies door overwerk

80 procent
Van de koks heeft een (bijna) ongeluk gehad door oververmoeidheid

74 procent
Van de chefs heeft slaaptekort tot het punt van uitputting

(Bron: Fairkitchens)

Fairkitchens gelooft dat er een verband bestaat tussen het personeelstekort in de horeca en het welzijn van werknemers. De organisatie probeert hiervoor bewustzijn te creeren..

Partners van Fairkitchen zijn Unilever, Abn Amro, Mise en Place, Hotelschool Den Haag, Food Inspiration en de Horecava.

De Fairkitchens Code is het uitgangspunt van de beweging. De waarden vormen de ingrediënten van een gelukkige keuken: passie en communicatie, samenwerking en tijd en aandacht voor het individu.