Hard Rock Café kroont Pittsburgh burger tot beste burger ter wereld

Hard Rock Café kroont Pittsburgh burger tot beste burger ter wereld

De Amerikaanse Pittsburgh burger is de beste ter wereld. Althans, binnen de keten van van alle Hard Rock Cafe's wereldwijd. Dat blijkt na een interne competitie. Van de vijf finalisten uit Pittsburgh, Boekarest, Gramado, Kathmandu en Bengaluru kwam de Amerikaan als winnaar uit de bus.

Het is een jaarlijkse strijd, de zogenoemde World Burger Tour. Deze ronde deden er 150 cafés mee die allemaal met eigen teamleden een regionaal geïnspireerde burger fabriceerden. Doel is vervolgens om zoveel mogelijk burgers te verkopen. Het café die dat voor elkaar krijgt, mag zich tot winnaar kronen. Dit jaar kwam die dus uit Pittsburgh.

Om de overwinning binnen te halen, zijn er wereldwijd maar liefst meer dan 105.000 Pittsburgh Burgers verkocht: een echte publieksfavoriet, schrijft het Hard Rock Café dat de liefde voor hamburgers nog onverminderd groot is: ‘Hoewel men wereldwijd steeds bewuster bezig lijkt te zijn met gezonde voeding en leefstijl, constateren meerdere trendwatchers dat er ook behoefte blijft aan reusachtige snacks zo nu en dan, zowel zoet als hartig.’

Geheime saus

Een bescheiden broodje, kan de winnaar van dit jaar onmogelijk genoemd worden. De Pittsburgh burger is namelijk gemaakt van twee smash burgers, augurken, kaassaus, frietjes, bacon jam, gerookt spek, Amerikaanse kaas én de geheime legendarische saus.

De Pittsburgh Burger wordt gedurende de gehele maand september wereldwijd geserveerd en bestel je bij Hard Rock Café Amsterdam voor 21.95 euro. Of  scoor je nu de burger én de het klassieke merchandise t-shirt voor 34.95 euro.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.