Nieuw luxury lifestyle hotel De Plesman opent in Den Haag

Nieuw luxury lifestyle hotel De Plesman opent in Den Haag

De Plesman, een luxe lifestyle hotel in het iconische voormalige KLM-hoofdkantoor in Den Haag, opent in het voorjaar van 2025. Dit monumentale pand, ontworpen in 1939 door architect Dirk Roosenburg, krijgt hiermee een nieuw leven, geïnspireerd door de pioniersgeest van KLM-oprichter Albert Plesman.

Met meer dan 100 stijlvolle hotelkamers, 20 luxe residences, de Albert Bar & Lounge, restaurant Suus, en de Plesman suite, belooft De Plesman een unieke ontmoetingsplek te worden voor zowel internationale gasten als locals.

Luxe en geschiedenis hand in hand

Het hotel ademt geschiedenis en combineert de originele architectuur van de Nieuwe Haagse School met moderne luxe, ontworpen door het gerenommeerde ontwerpteam van Nicemakers. De Deli biedt versgebakken brood en delicatessen voor een snelle stop, terwijl Suus, met een groot terras en privé-mezzanine, perfect is voor zakelijke en informele bijeenkomsten.

De Plesman biedt niet alleen een verfijnde verblijfservaring, maar ook diverse meeting- en eventruimtes, waaronder een ruimte met eigen keuken en een kleine bioscoop, ideaal voor uiteenlopende evenementen.

Kunstcollectie in De Plesman

‘De Plesman wordt een plek waar gasten zich thuis voelen en kunnen genieten van persoonlijke service in een unieke, stijlvolle omgeving’, aldus Willem van Emden, managing director van het hotel.De kunstcollectie, samengesteld in samenwerking met lokale galeries, voegt een extra laag van inspiratie toe aan het interieur, met werken van bekende kunstenaars zoals Casper Faassen en Soo Burnell.

De kamers en suites bieden hoge plafonds en prachtig uitzicht, terwijl de 30 studio’s en suites, uitgerust met keukens, ideaal zijn voor een langer verblijf. De Plesman Suite is gevestigd in het voormalige kantoor van Albert Plesman. Originele elementen, zoals de houten lambrisering, zijn behouden gebleven en gecombineerd met modern design en comfort.

Foto's: Chantal Arnts