Hidden Gem start als pop-up waar startups aan deelnemen, onder leiding van masterkok Kelvin Lin. Lin is een gedreven topkok, die onderscheidend is in de moderne Aziatische keuken met invloeden uit
Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. Hij kreeg lovende recensies in de pers waaronder AD Gouden
Pollepel-winnaar, Telegraaf, de Volkskrant en NRC. Ook stond Lin in de Michelin-gids en bekroonde
Gault&Millau hem tot ‘Aziatisch restaurant van 2020’.
Hij ontwikkelt voor internationale ondernemingen foodconcepten en zet zijn talenten in voor jonge
horecaondernemers. 'Ik kreeg een kans om mij te onderscheiden en wil ook graag andere koks helpen
om zich verder te ontwikkelen’, zegt hij daarover.
Hidden Gem
'Bij Hidden Gem leren ze de skills van restaurantvoering. Het is een laagdrempelig nieuw Foodcourt 2.0 met betaalbare gerechten. Met de duidelijke missie dat het eten puur en oprecht moet zijn. Dat proef je in alles door, zo is mijn overtuiging,' aldus Lin.
Lin kookt ook zelf bij Hidden Gem. Dat doet hij in de Aziatische bistronomische lijn van Mama Q,
genoemd naar zijn moeder. De jonge horecaondernemers presenteren hapjes en gerechten uit Italië,
van de Ottomaanse keuken, imponerende streetfood en bijzondere dranken in hun Foodcourt 2.0.
De startups zijn: Selin Altuntas (Mimoza Ottomaanse keuken), Emiliano Giorgi (Ris8tto Italiaanse keuken), Terence Keyzer en Tijmen Pennarts (Tête a Tête streetfood), Niels van der Zijde (pizza Roffa) en Sietze Kalkwijk (Soda Pop Shop).