Michelle de Bruijn wint Lekkerste Hamburgermenu ondanks kleine paniekaanval

Michelle de Bruijn wint Lekkerste Hamburgermenu ondanks kleine paniekaanval

Michelle de Bruijn van Spare Rib Express Den Haag West heeft het Lekkerste Hamburgermenu gewonnen. Het was ook een overwinning op haarzelf, omdat het voor haar gevoel op het podium helemaal misging.

'Het ging helemaal mis, ik dacht dat ik niet zou winnen', zegt Michelle de Bruijn na afloop van de wedstrijd het Lekkerste Hamburgermenu. 'Ik kwam erachter dat de bakplaat uitstond toen ik de burger erop legde. Ze bleven vastplakken. Gelukkig is het wel weer goedgekomen, maar ik had een kleine paniekaanval. Achteraf bleek ik zelfs dertig seconden over te hebben.'

Kalfsvlees met gekonfijte eend

De winnende 'Wilde Burger' is een burger van kalfsvlees met gekonfijte eend, eendenspek, zelfgemaakt citroensambal, krokante shiitake, gerookte uitjes, chips van aardpeer, spaghetti van pompoen, zoetzuur en paddenstoelensaus op een sesambol. De bijgerechten, waar de jury haar voor prees, waren gegratineerde aardappels en koolsla met gerookte kip.

Lekkerste hamburgermenu
De Wilde Burger van Michelle de Bruijn.

Tweede en derde plek

De tweede plek was voor de winnaar van vorig jaar, Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg. Hij maakte The Next Generation, een burger met onder meer runderstoof en cheddar, en yuca friet en kokossalade als bijgerechten.

Jort Brink van Burger Zaken in Harderwijk pakte het brons met 'Yolo Menu': een 100 procent rundvleesburger met onder meer ei, bacon en cheddar, met daarbij Opa's smulfrieten.

Lekkerste hamburgermenu
Vlnr: Jort Brink (3), Michelle de Bruijn (1) en Ferlyan Palimbong (2)

Weer prijs voor Bistrot Centraal

De Carl Siegert sponsorprijs ging naar Waail Darklan van Bistrot Centraal in Utrecht voor zijn Manoucheh Burger. Bistrot Centraal viel eerder op de dag al in de prijzen, toen Mireille van de Berg het Lekkerste Lunchgerecht Catering won. In totaal deden er zeven kandidaten mee.

12 wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Er zijn twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.