Caribbean Party is Lekkerste Lunchgerecht Catering

Caribbean Party is Lekkerste Lunchgerecht Catering

Mireille van de Berg van Bistrot Centraal in Utrecht heeft het Lekkerste Lunchgerecht Catering gewonnen met haar Caribbean Party. Ze deed voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden.

Het broodje dat werd uitgeroepen tot Lekkerste Lunchgerecht Catering is gemaakt van bara, een Surinaamse/Hidoestaans gekruid en gefrituurd deeg. Daarop onder meer vegan kip tandori en pom, een vegetarisch Surinaams gerecht gemaakt van de wortels van de pomtayer-plant. Het broodje wordt afgemaakt met pickles en aardappelsambal.

Liedje gezongen

Mireille van de Berg, die de eenjarige interne Food Professional opleiding bij HMShost volgt, stond voor het eerst op het podium van de Lekkerste Wedstrijden, en gaat er dus meteen met goud vandoor. 'Dat is inderdaad bijzonder. Ik haal heel veel inspiratie uit mijn geloof, van God, dat is voor mij heel belangrijk. En toen ik zag dat ik nog weinig tijd had, heb ik een liedje gezongen.'

Van de Berg is daarnaast vooral visueel ingesteld. 'Ik kijk veel plaatjes, ik hou er niet van om echt recepten te volgen.' Zo werd ze geïnspireerd door een bloemstuk in de kerk, waarna ze van lente-ui bloemetjes heeft gemaakt voor op het broodje.

https://vmn-missethoreca.imgix.net/uploads/2020/01/winnaar-lekkerste-lunchgerecht-catering-2.jpg

Tweede en derde plek

Roland Biermans van Vitam Catering won het zilver met FF Buffele, een broodje met rooksmaak met daarom onder andere pompoen, mozzarella, notenmix, tomaten crumble en kaviaar van port en balsamico

Sven Bergström van Koken & Smullen Catering in Amsterdam werd derde met Crispy Seitan, een maïsbroodje met onder meer zoete aardappel, Tahise rode curry pasta, gedroogde shiitake, veldsla en gefermenteerde zwarte bonen.

Bergström won ook de sponsorprijs, uitgereikt door Isabel Boerdam van de Nationale Week Zonder Vlees en de Vegetarische Restaurantweek.

Lekkerste lunchgerecht catering
Vlnr: Roland Biermans (2), Mireille van de Berg (1) en Sven Bergström (3)

12 wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Er zijn twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.

Bekijk hieronder alle foto’s