Tjarda Romeijn maakt Lekkerste Lunchgerecht Horeca

Tjarda Romeijn maakt Lekkerste Lunchgerecht Horeca

Tjarda Romeijn heeft het Lekkerste Lunchgerecht Horeca gemaakt tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Ze liet met haar maaltijdbol elf deelnemers achter zich op de eerste dag van de Horecava 2020.

Tjarda Romeijn van Stads-Koffyhuis Delft won het Lekkerste Lunchgerecht Horeca met de Barrate di Vega: een maaltijdbol met onder andere buffel burrata truffel (een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room) , courgette, pecannoten en crème balsamico.

Lekkerste Lunchgerecht Horeca
De Burrata di Vega, het winnende broodje tijdens Lekkerste Lunchgerecht Horeca.

Broodje uit Key West

De tweede plek ging naar Lisette de Jong van The Blueberry. Zij maakte de Sloppy Joe, een typisch lunchbroodje uit het Amerikaanse Key West. Richard Theisen van HMSHost Schiphol, die voor de 25e keer meedeed met de Lekkerste Wedstrijden, pakte het brons met Next Generation 'Vego Wrappo', met onder meer shiitake, 'vegan glutenfree no meat sensation', rode kool en Japanse kruidenparfum.

Extra prijzen

Theisen kreeg ook nog een prijs uitgereikt van Isabel Boerdam van de Nationale Week zonder Vlees, voor het lekkerste vegetarische lunchgerecht. Marc Stokman van De Bijenkorf won de Carl Siegert award voor Looking for Beef: een gigabol potato met entrecote, gekonfijte rode ui, peccorino en shiitake.

Lekkerste Lunchgerecht Horeca
Sloppy Joe

12 wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Er zijn twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.