Deelnemers Wine Making Challenge 2020

Deelnemers Wine Making Challenge 2020
Lendl Mijnhijmer, winnaar Wine Making Challenge 2017.

De Wine Making Challenge vindt dit jaar plaats tijdens de Horecava en niet tijdens Slag op de Schelde. Deelnemers van deze wedstrijd maken een eigen blend en de winnende wijn wordt ook daadwerkelijk gebotteld.

Op maandag 13 januari wordt bekend wie in de voetsporen treedt van eerdere winnaars Lendl Mijnhijmer, Tim Theuns, en Leonie Mooijekind. De challenge is maandag 13 januari op de Wine Professional (vanaf 13.00 uur) in het Proefschrift Vinodroom.

Deelnemers Wine Making Challenge 2020

  • Bart van Brummelen – Kist vol kurken, Soest
  • Rianne Ogink – Zoldering, Amsterdam
  • Jeroen Binder – 1910, Eindhoven
  • Corine Vink – Amused Food and Wine, Hardenberg
  • Loesje Clement – Chocolat, Breda
  • Pauline Struyk – Restaurant Sillyfox, Veghel
  • Edgaras Razminas – De Lindehof, Nuenen
  • Joey Lange - Restaurant Fred, Rotterdam
  • Randy Bouwer – Restaurant Vigor, Vught
  • Nicole Oosthoek - De Nederlanden, Vreeland

De wedstrijd is een initiatief van Vinos  QuiXote.

Edgaras Razminas
Edgaras Razminas. (Foto Corina van Manen)

Over de blend van Lendl Mijnhijmer

Lendl Mijnhijmer - de winnaar van 2017 - gaf zijn blend de naam ‘Tribute to La Mancha, Touch of Bordeaux’/. De wijn bevatte 50 procent Tempranillo (echt Spaans), 20 procent Merlot (fris/elegant), 15 procent Cabernet Sauvignon (met lavende tannine) en 15 procent Petit Verdot (voor de zure tannine).

‘Hij omschrijft de blend als een typische Spaanse wijn. Lekker robuust en rijk.'

Dik in de neus en elegantie in de mond met een mooie lengte. We hebben drie rondes gedaan en mijn eerste blend was superstrak met veel zure tannines. Ik houd daarvan maar het moest natuurlijk ook wel een consumentenwijn worden. De tweede ronde heb ik de Malbec eruit gelaten en in de derde ronde had ik een sexy wijn die bleef ruiken en die ook nog vijf jaar kan blijven liggen.’

>> Meer over deHorecava 2020