Voor eigenaren Joost en Sarah Hoogenbosch is Paal 15 niet onbekend. De afgelopen drie jaar hebben ze het bedrijf Strandpaviljoen Vijftien opgezet in een authentiek paviljoen. Dit seizoenspaviljoen wordt voortgezet en krijgt een plek naast Gastropaviljoen XV. Naar verwachting opent Gastropaviljoen XV eind april.
Lees ook: aantal strandpaviljoens groeit gestaag
Keuken: kleine gerechten van lokale kaart
Chef-kok Paul Witte gaat de scepter zwaaien in de keuken van het gastropaviljoen. In 2016 werd het team van Strandpaviljoen Vijftien onder leiding van Witte winnaar van Texel Culinair, vorig jaar behaalde ze de prijs voor het beste gerecht. 'Uiteraard zorgt de locatie van het paviljoen ervoor dat de Texelse gastronomie centraal staat.'
Lees ook: Strandpaviljoen voor Blooming
De standaard voor- hoofd- en nagerechten hebben plaats gemaakt voor vernieuwende gerechten. Gasten kunnen zelf hun menu samenstellen en een keuze maken uit verschillende kleinere gerechten: Zoet, Kaas, Vlees, Vis en Groente. Hoogenbosch: 'en die keuze wordt verrijkt met een ambitieuze wijnkaart en een selectie speciaalbieren.'
Lees ook: Duurzaam truffelwier met zeewater op Texel
Laagdrempelig en natuurlijk paviljoen
Het nieuwe paviljoen past volgens de ondernemers 'geheel bij de eilandlifestyle': betaalbaar en laagdrempelig. 'Maar wel met het juiste niveau voor kwaliteit en gastvrijheid.' Ook in de inrichting gaat deze lifestyle terugkomen. Het paviljoen is volledig gebouwd van hout. In de inrichting komen veel natuurlijke materialen voor, zoals wol, kurk en leer.