Meestergastheer Pasquinel Kolk stopt na vijftien jaar als maître

Meestergastheer Pasquinel Kolk stopt na vijftien jaar als maître

Pasquinel Kolk stopt per 1 november 2021 bij Ciel Bleu**. Dat vertelt de doorgewinterde gastheer, die al vijftien jaar maître is, aan Misset Horeca.

Kolk vertelt vijftien jaar als maitre te hebben gewerkt. In 2007 maakte hij de overstap van sterrestaurant Merlet in het Noord-Hollandse Schoorl - waar hij sinds 1999 werkte - naar Okura in Amsterdam. In 2014 slaagde hij voor de  Meesterproef SVH Meestergastheer. De SVH-Meestergastheer werd door de SVH-jury geroemd om zijn oog voor detail, zijn overzicht, zijn wijnkennis en zijn gastheerschap. In 2012 werd Kolk verkozen tot Gastheer van het Jaar door GaultMillau. GaultMillau omschreef hem als zeer zakelijk en to the point, en tegelijk een teamspeler met een groot gevoel voor gastvrijheid.

Compliment

Kolk zegt terug te kijken op een prachtige carrière. 'Dat ik nu krijg te horen dat mensen het jammer vinden dat ik de horeca ga verlaten, is voor mij natuurlijk wel een compliment. Dat betekent toch dat ik iets heb kunnen betekenen.'

Ook zegt hij het altijd fantastisch te hebben gehad bij sterrenrestaurant Ciel Bleu, maar zo vertelt hij: 'Door corona ben ik anders naar dingen gaan kijken'. Kolk werkte tijdens de lockdown in Bouwcenter RAB, het bedrijf van zijn schoonouders. Puur om iets om handen te hebben, maar dit tijdelijke 'uitstapje' beviel zo goed, dat hij werd gevraagd om in de zaak te komen.

Horeca in het hart

Kolk, vader van een jong gezin, zegt niet over één nacht ijs te zijn gegaan. 'Ik vond het een hele moeilijke beslissing, want de horeca zit in mijn hart. Heb er zulke mooie dingen mogen doen, maar ik vond het werk in het bouwbedrijf leuk en meer tijd met mijn gezin én werktijden waardoor ik met de feestdagen thuis kan zijn, zijn ook veel waard.'

Kolk begint zijn nieuwe carrière bij Jan Groen Tegels, onderdeel van bouwcenter Rab. 'Daar ga ik alles leren over tegels en stenen. Maar daarnaast ga ik me natuurlijk richten op beleving, hoe je de mensen daar moet ontvangen en hoe je de klantervaring kan verbeteren. Een overlap in mijn huidige en nieuwe baan is er dus nog wel.'

Hoogtepunten

De Meestergastheer noemt de komst van de eerste en twee Michelinster hoogtepunten in zijn carrière. 'Maar we hebben natuurlijk ook hele mooie dingen mogen doen voor wereldsterren en prachtige evenementen gedraaid.'

Opvolger

Wie de opvolger wordt van Kolk is nog niet bekend.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.