‘Ik kook vanuit mijn hart en dan voelt dit heel goed. Zeker nu als ondernemer. Het is wel vrij snel na de start, maar Michelin is een keer of vier wezen eten. De eerste keer was er contact. De tweede keer was het meneer Loens zelf en de twee andere keren hebben we niet gezien, maar maken we op uit de omschrijving van de gerechten die ze gebruiken in de gids,’ zegt Egon van Hoof tegen Misset Horeca.
OP HET PODIUM EGON VAN HOOF EN HENRY PATTIWAEL VAN WESTERLOO
Aan de Poel en Ron Blaauw
Van Hoof hakte ook bij Aan de Poel met het Michelin-bijltje en ook bij Ron Blaauw, destijds nog in Ouderkerk, ‘maar nu voor je eigen zaak voelt het toch anders. Volgens Van Hoof kan de ster niet zorgen voor veel extra drukte bij Mos. ‘Het is al heel druk en praktisch altijd vol. We weten dus wel dat we kunnen koken, maar met de erkenning van Michelin op zak is het wel extra leuk. Zeker ook voor het team. We staan toch met 9 of 10 chefs in de keuken.’
In de dertien jaar voor het ondernemerschap had Egon van Hoof ‘maar’ twee werkgevers. Stefan van Sprang en Ron Blaauw. ‘Van hen beiden kreeg ik de ruimte me te ontplooien. En natuurlijk heb ik er veel geleerd. Stefan komt straks een borrel doen bij Mos.’