Aziatische gerechten en Duitse wijnen: 'Niet alleen zoete, maar ook droge wijnen harmoniëren'

Aziatische gerechten en Duitse wijnen: 'Niet alleen zoete, maar ook droge wijnen harmoniëren'

Wijn-spijscombinaties bij Aziatisch eten wordt veelal als uitdagend gezien.

VCHO luidt noodklok om toekomst Aziatische horeca veilig te stellen 

VCHO luidt noodklok om toekomst Aziatische horeca veilig te stellen

Al ruim 100 jaar kunnen Nederlanders genieten van Aziatische eten. Het eerste Chinese restaurant werd in de jaren '20 van de vorige eeuw geopend in Rotterdam en inmiddels is de Chinees-Indische restaurantcultuur in 2020 zelfs toegevoegd aan de lijst met Nederlands immaterieel erfgoed. In de loop der jaren zijn er ook andere Aziatische keukens bij gekomen, zoals Thais, Indiaas, Japans en Koreaans.

Horeca Alliantie: 'Horeca kan open per 26 januari'

Horeca Alliantie: 'Horeca kan open per 26 januari'

De Horeca Alliantie heeft een heropeningsplan gepresenteerd aan de minister van Economische Zaken, mevrouw Mickey Adriaansens. Daarmee kan een substantieel deel van de horeca vanaf woensdag 26 januari verantwoord en veilig open, zegt de belangenorganisatie.

Foto ter illustratie, bij de sluitingen in de horeca in de maand augustus

Horeca Alliantie pleit voor alternatief: 'Sluit deuren om 19.00 uur alleen voor nieuwe gasten'

De berichten de verplichte sluitingstijd van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers van de belangenorganisaties van de Horeca Alliantie. De Horeca Alliantie pleit voor alternatief: 'Sluit deuren om 19.00 voor nieuwe gasten, maar laat aanwezige gasten zitten'

Horeca Alliantie: 'Toegangsbewijs werkt conflicten aan de deur in de hand'

Horeca Alliantie: 'Toegangsbewijs werkt conflicten aan de deur in de hand'

Het plan om per 20 september in de horeca bij 75 bezoekers of meer per ruimte te gaan werken met een toegangsbewijs, werkt conflicten aan de deur in de hand. Dat stelt de Horeca Alliantie in een brief aan de minister van veiligheid en justitie.

Kamerdebat over TVL-steun voor startende horecaondernemers

Kamerdebat over TVL-steun voor startende horecaondernemers

Veel horecazaken vallen buiten de boot, door de onjuiste referentiesystematiek die de overheid hanteert bij toekenning van TVL. Vandaag is er een Kamerdebat over TVL-steun voor startende horecaondernemers. Horeca Alliantie heeft afgelopen maanden alles geprobeerd om in Den Haag aandacht te vragen voor dit probleem.