Internationale chefs bekend voor culinaire finale Euro-Toques

Internationale chefs bekend voor culinaire finale Euro-Toques

De kandidaten in de finale van de PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques zijn bekend gemaakt. De prijs is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen restaurantvereniging Euro-Toques een podium te geven.

Tijdens de finale Euro-Toques - woensdag 9 oktober op de Folie Culinaire / BBB Maastricht - zullen er deelnemers strijden uit onder andere Roemenië, Italië, Duitsland, België en Nederland. Inzet voor deze chefs is het publiek met een kookdemonstratie te overtuigen van hun talenten.

Bites

Gedurende de kookdemonstratie van een signature gerecht van de jonge chefs worden ook kleine gerechtjes in de vorm van bites gemaakt door de eigen brigade. Zo kan het publiek meegenieten, oordelen en bijdragen aan een eindoordeel (stem van de publieksjury).

Dit jaar gaat de wedstrijd internationaal. Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij Euro-Toques International.

De kandidaten in de finale van de PALUX Innovation Award International 2024 by Euro-Toques zijn:

  1. Razvan Bloi - Euro-Toques Romania - Head Chef Sergiana, Rasnov
  2. Torben Bouterse - Euro-Toques Nederland - Chef-kok Restaurant 1397, Bergen op Zoom
  3. Pasquale Carfora - Euro-Toques Nederland - Patron Cuisinier Aroma Italian Fine Dining, Vaassen
  4. Jürgen Huehner - Euro-Toques Deutschland ·
  5. Martijn Koeleman - Euro-Toques Nederland - Chef-kok Restaurant De Dyck Woubrugge
  6. Tommaso Mandorino - Euro-Toques Italia - Executive Chef-kok Locanda Sempione Milano
  7. Rares Moga - Euro-Toques Romania - Chef Joakim Magic Touch Sibiu Romania
  8. Curtis Mulpas - Euro-Toques Belgique - Directeur technique pour Art and Gastronomy
  9. Jos van der Noll - Euro-Toques Nederland - Chef de Cuisine Le Nord Restaurant Bilthoven

Sterren

De Internationale vakjury bestaat uit voorzitter Euro-Toques International sterrenchef Enrico Derflingher , sterrenchef Pascal Jalhay Kasteel van Oys, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur STRRN Magazine Kees Bruins en winnaars van 2023 Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo Rotterdam.

In de beoordeling wordt gekeken naar ambachtelijk koken, gebruik van natuurzuivere, eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek. Eveneens wegen mee hoe gezond en lekker de gerechten zijn en wordt er gekeken naar uitvoering, presentatie en gebruikte technieken. Ook de stem van de publieksjury wordt meegenomen.  

Signature

Op het kookpodium van Culinaire Saisonnier demonstreren de chefs één van de eigen signature gerechten. Zij vertellen over het gebruik van ingrediënten, de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade vervaardigt bijpassende bites voor het publiek en partner Anfors Imperial zal bijpassende wijnen verzorgen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.