Euro-Toques actief tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht

Euro-Toques actief tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht
Links Yolande Vesters (voorzitter Euro-Toques Nederland) en rechts Silvie Slachter (beursmanager BBB Maastricht)

Tijdens horecvakbeurs BBB vindt ook Folie Culinaire plaats. Dit biedt een compleet overzicht van (non)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment.

Aan de Chef’s Table kunnen bezoekers genieten van unieke gerechten en bijpassende wijnen van sterren chefs Jozua Jaring – Ratatouille Food & Wine * Haarlem en Servais Tielman – Beluga Loves You * Maastricht ( beide lid van Euro-Toques) gepresenteerd door Dennis van Veen.

Op zondag 6 om 14.00 uur zullen partners van Euro-Toques tijdens de exclusieve Folie Culinaire Preview gasten inspireren met producten en diensten van het hoogste culinaire niveau.

Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024

Op maandag gaat de Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland van start in de Battle Area van de BBB. Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een drie-gangen menu met eigen streek- en seizoensproducten die Euro-Toqueswaardig zijn en presenteren dit menu aan de jury. Alle producten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef brengt zijn maître mee om het publiek en de jury te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is.

De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Kameraod Brouwers. Zij moeten tenminste één van deze bieren inzetten om een mooie bier-spijs combinatie te bereiden. Vanzelfsprekend mogen er meer bieren ingezet worden van Kameraod Brouwers. De uitreiking van deze wedstrijd zal rond 17.00 uur plaatsvinden.

Innovation Award International 2024

Op woensdag 9 oktober zal in de demo-keuken van Culinaire Saisonnier vanaf 11.00 uur om de Palux Innovation Award International 2024 gestreden worden. Acht Euro-Toques International chefs uit o.a. België, Duitsland, Roemenië en Nederland doen mee.

Jonge talenten presenteren een signature gerecht met Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques: (H)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. De gerechten worden ter plaatse bereid in de demo-keuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, de gebruikte technieken en producten. Ze vertellen waar hun restaurant voor staat in samenspraak met moderator Ramona van Zweden. Na de prijsuitreiking door de Internationale jury zal de traditionele afsluitende Bier & Bitterballen Party plaatsvinden.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.