De 'Demi God'-burger van chef Bojan Vidakovic en souschef Raymon Oldenburger van Bar Smoke blijkt onovertroffen. De naam is een knipoog naar de term 'halfgod'. Volgens de jury een terechte winnaar vanwege zijn rijke, rokerige smaken en unieke ingrediënten.
Balans
De burger bestaat onder meer uit: brined, smoked en gestoofde shortrib, een demi-glace, een brisket patty, miso-mosterd-mayonaise, dille-pickles, zoete bacon-chutney, provolonekaas, gefermenteerde rode ui en een pretzel bun. De jury prijst vooral de balans van smaken.
Tien finalisten presenteerden hun beste creaties aan zowel een live publiek als een deskundige jury, bestaande uit horeca-experts Sanne Huisman, Armin Vahabian, Tom Bossuyt, Bjorn Desloovere en Lawrence Tandjoeng.
Banaan
Het evenement, georganiseerd door LA Streetfood en BBB Maastricht, bracht burgerchefs uit de Benelux samen. De tweede plaats ging naar Vitam, vertegenwoordigd door vader-dochterduo Roland en Audrey Biermans met hun verrassende vegan 'Gaan met die banaan'-burger, waarin bananenketchup, zwarte lemonkaas en een spekachtige schil van banaan centraal staan. De jury roemde de creativiteit en duurzaamheid van de ingrediënten.
Burger Boutique uit Antwerpen behaalde de derde plaats met de 'Get layered'-burger, een juicy burger bereid in de Big Green Egg, waarin beenmerg, Belgisch wit-blauw-vlees en gesmolten kaas de hoofdrol speelden. Dit geeft de burger een uniek en stoer imago, die gepresenteerd wordt met Veuve Clicquot.