Bar Smoke uit Groningen verovert titel 'Beste Burger van de Benelux'

Bar Smoke uit Groningen verovert titel 'Beste Burger van de Benelux'

Nederlandse winst voor Bar Smoke uit Groningen. Tijdens de BBB-beurs in het MECC Maastricht wonnen zijn de titel 'Beste Burger van de Benelux 2024'.

De 'Demi God' burger van chef Bojan Vidakovic en souschef Raymon Oldenburger van Bar Smoke blijkt onovertroffen. De naam is een knipoog naar de term 'halfgod'. Volgens de jury een terechte winnaar vanwege zijn rijke, rokerige smaken en unieke ingrediënten.

Balans

De burger bestaat onder meer uit brined, smoked en gestoofde shortrib, een demi-glace, een brisket patty, miso mosterd mayonaise, dille pickles, zoete bacon chutney, provolone kaas, gefermenteerde rode ui en een Pretzel Bun. De jury prijst vooral de balans van smaken.

Tien finalisten presenteerden hun beste creaties aan zowel een live publiek als een deskundige jury, bestaande uit horeca-experts Sanne Huisman, Armin Vahabian, Tom Bossuyt, Bjorn Desloovere en Lawrence Tandjoeng.

Banaan

Het evenement, georganiseerd door LA Streetfood en BBB Maastricht, bracht burgerchefs uit de Benelux samen. De tweede plaats ging naar Vitam, vertegenwoordigd door vader-dochterduo Roland en Audrey Biermans met hun verrassende vegan 'Gaan met die Banaan' burger, waarin bananenketchup, zwarte lemonkaas en een spek-achtige schil van banaan centraal staan. De jury roemde de creativiteit en duurzaamheid van de ingrediënten.

Burger Boutique uit Antwerpen behaalde de derde plaats met de 'Get Layered' burger, een juicy burger bereid in de Big Green Egg, waarin beenmerg, Belgisch wit-blauw vlees en gesmolten kaas de hoofdrol speelden. Dit geeft de burger een uniek en stoer imago, die gepresenteerd wordt met Veuve Clicquot.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.