Broers openen Kwalitaria in Nijmegen-Lent

Broers openen Kwalitaria in Nijmegen-Lent
Bastiaan en Joost

Met bijna 140 vestigingen in Nederland kon een Kwalitaria in Nijmegen-Lent niet uitblijven. De broers Bastiaan en Joost Ernst hadden de eer om er afgelopen maand de deuren van hun gloednieuwe cafetaria te openen.

Na een flinke verbouwing zijn Bastiaan en Joost nu klaar om de buurtbewoners een lekkere maaltijd voor te schotelen in hun gloednieuwe cafetaria in Nijmegen-Noord. Joost: 'Onze zaak is echt een plaatje geworden, al zeggen we het zelf. Het is een sfeervolle plek met warme kleuren en materialen; de ideale plek om te genieten van een frietje.'

Of om een burger, een compleet menu, belegd broodje of een van de seizoensproducten te nuttigen. Bastiaan: 'Dankzij het uitgebreide assortiment, hebben we voor elke snackliefhebber wel iets, zo ook verschillende vegetarische opties. En iedereen is net zo goed welkom voor een ijsje of een kopje koffie tussen het winkelen door. We zijn zeven dagen per week geopend, ook voor afhalen, en binnenkort starten we met bezorgen.'

Nog een Kwalitaria in de buurt

Het concept en het assortiment van Kwalitaria is niet nieuw voor de broers. 'We hebben al een aantal jaar een goedlopende Kwalitaria hier in de buurt', vertelt Joost. 'We stonden beiden open voor een nieuwe uitdaging en toen deze kans in dit gloednieuwe woon- en winkelhart voorbijkwam, waren we er snel over uit dat we dit wilden doen.'

De broers zijn dus wel gewend om met elkaar te werken. Bastiaan: 'We kunnen goed samenwerken. Joost is van ons twee meer de ondernemer, ik ben met mijn achtergrond als chef-kok wat meer op de voorgrond aanwezig. Zo vullen we elkaar goed aan.'

Met de komst van nieuwe vestiging zullen ze hun tijd moeten verdelen tussen de twee locaties, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat dat goedkomt: 'We hebben een goed team om ons heen verzameld, dus zijn er helemaal klaar voor om de buurt van onze gerechten te laten genieten.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Kwalitaria ziet vega aandeel groeien: 30% meer vegetarische snacks

Kwalitaria ziet vega aandeel groeien: 30% meer vegetarische snacks

De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule.

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Hij is al 1,5 jaar het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Nu gaat de droom van Rikkert van Middelaar (42) in vervulling: een eigen cafetaria en lunchroom. Middelaar heeft de Amersfoortse zaak in Winkelcentrum Emiclaer overgenomen. 'Ik heb enorm veel zin om mijn passie waar te maken.'

Vrienden maken ondernemersdroom waar met overname Kwalitaria Keijzershof

Vrienden maken ondernemersdroom waar met overname Kwalitaria Keijzershof

Sinds de vrienden Ashwin Hieralal (31) en Marco Oskam (33) elkaar leerden kennen op de universiteit, koesteren ze dezelfde droom: een eigen horecaonderneming. Die wens komt nu uit, want de mannen zijn vanaf 1 februari de nieuwe eigenaren van Kwalitaria Keijzershof in Pijnacker. 'We zijn ontzettend blij met deze kans en kijken ernaar uit om met veel enthousiasme onze droom waar te maken.'

Kwalitaria Tra viert 75-jarig jubileum na hoogte- en dieptepunten

Kwalitaria Tra viert 75-jarig jubileum na hoogte- en dieptepunten

Wat begon met friet en enkele snacks is 75 jaar later uitgegroeid tot een ambachtelijke cafetaria met een uitgebreid assortiment en prijswinnende snacks. Vier generaties zijn werkzaam geweest in de familiezaak, die na een brand in 2020 weer volledig werd opgebouwd op een nieuwe locatie. Huidige eigenaar Ad Tra vertelt over 75 jaar cafetaria Tra in Goirle.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.