Soulkitchen geopend: restaurant, cocktailbar én club ineen

Soulkitchen geopend: restaurant, cocktailbar én club ineen

Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen geopend. Het is meer dan alleen een restaurant; het is een mix van restaurant, cocktailbar en club.

Soulkitchen is een initiatief van Max en Koen van den Berg, Fulco Jellema, Jonathan Teclemariam, Gianni Schouten, Silven Valkhof en Sander Groet. De naam Soulkitchen is een homage aan de klassieke discotheek die in de jaren '90 op dezelfde locatie gevestigd was, maar in 2003 haar deuren sloot.

'De naam sluit mooi aan bij dit nieuwe concept', aldus Sander Groet, een van de initiatiefnemers. 'We zijn super enthousiast over dit concept omdat we echt iets nieuws toevoegen aan het Amsterdamse uitgaansleven. Ons doel is om een plek te creëren waar je (lang) kunt dineren en daarna kunt dansen. We merken dat veel mensen na het eten graag nog uit willen gaan, maar vaak geen zin hebben om zich te verplaatsen of te moeten wachten tot 1 uur ’s nachts, wanneer de meeste clubs vol beginnen te stromen. Voor deze groep zijn wij vanaf nu de perfecte spot.'

Voor fijnproevers

Soulkitchen is voor fijnproevers die willen genieten van smakelijke gerechten geïnspireerd door de Nikkei cuisine — een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities. Ook beschikt Soulkitchen over een uitgebreid cocktail menu met unieke cocktails als de verfrissende Show Me Love met lychee likeur en basilicum, en de Sakura Old Fashioned met Nikka whisky.

Alessandro Ledda, chef: 'Bij het creëren van het menu voor Soulkitchen wilde ik de meest verse en gedurfde smaken die ik heb leren kennen uit Japan en Peru samenbrengen. Van het beheersen van de kunst van sushi tot het perfectioneren van Ceviche en tiraditos, beide keukens fascineren mij enorm.'

'Elk gerecht in mijn keuken is een weerspiegeling van de technieken die ik heb geleerd en de smaken die ik heb ervaren in deze landen. Daarnaast heb ik door samen te werken met getalenteerde Japanse en Peruaanse chef-koks in wereldsteden als Londen, Spanje en Amsterdam mijn culinaire repertoire verder verrijkt.'

Soulkitchen is gevestigd in de Amstelstraat 30 en geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.