De laatste service van Daalder Atelier is zaterdagavond 29 juli waar eigenaar en chef Dennis Huwaë een 8-gangen afscheidsdiner serveert van de meest geliefde gerechten. Het diner is een eerbetoon aan zijn tijd en die van zijn team op de Lindengracht.
Begin 2022 renovatie Daalder Atelier
Dennis Huwaë werd na zijn baan als sous-chef bij &samhoud places van Moshik Roth in 2016 mede-eigenaar (naast Frans van Dam) van Restaurant Daalder in de Jordaan waar hij in 2018 van Gault Millau de prijs ‘Talentvol chef van het jaar’ ontving. Maart 2021 volgde de bekroning door met een Michelinster.
Later in datzelfde jaar verhuisde Huwaë zijn Daalder naar een nieuwe locatie in het voormalig schoolgebouw ‘Het Sieraad’ aan de Postjesweg in Amsterdam West waar hij Restaurant Daalder startte. De oude locatie aan de Lindengracht werd gebruikt als atelier. De zaak kreeg begin 2022 een renovatie en heropende als een Daalder Atelier. Bij Atelier werd, zo vertelde Huwaë, ingezet om voor minder gasten persoonlijker te koken. Het maximaal aantal gasten werd teruggebracht van 64 naar 36 couverts.
Tweede Michelinster restaurant Daalder
Huwaë verhuist het team van Atelier naar Restaurant Daalder in de Baarsjes. Zijn doel is om daar als één team een welverdiende tweede Michelinster te behalen, zo schrijft hij op Instagram.