Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**

Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**

Wouter Denessen, maître van restaurant Flore** en hoofdsommelier van Hotel De L'Europe in Amsterdam, verlaat de horeca en stapt over naar de wijnhandel. Per 1 juli 2023 heeft hij een salesfunctie bij Anfors Imperial.

Voor Wouter Denessen begint een nieuwe fase in zijn leven: hij gaat trouwen en wordt bovendien vader. Hieruit ontstond de wens voor een baan met iets meer rust en andere werktijden, maar wel; op eenzelfde niveau en waar alles om wijn zou draaien. 

‘Ik benaderde Anfors Imperial. Als je kijkt naar het portfolio en werkwijze is dit voor mij de importeur waar ik graag voor wilde werken’, zegt Denessen. ‘De klik met Anfors was er meteen. Ik ken eigenaar Hans Bijvoets ook al sinds 2010.’ 

De voormalig Flore-maître gaat de sales doen voor Amsterdam en omgeving, en een deel van Noord-Holland. ‘Ik heb deze overstap gemaakt uit liefde voor de wijn, waar ik nu 100 procent voor kies.’ 

Hans Bijvoets, oprichter van Anfors Imperial, is erg blij met de komst van Denessen. ‘De samenwerking met Wouter heb ik altijd als zeer prettig en professioneel ervaren. We hebben elkaar altijd gevolgd en ik koester mooie herinneringen aan proeverijen bij onder andere De Librije, Spetters en Flore.’

Wouter Denessen en sterrenrestaurants

Wouter Denessen begon ooit tijdens zijn opleiding tot horeca-manager als stagiair bij restaurant De Librije***, werd later teruggevraagd en klom daar op tot hoofdsommelier. Vervolgens werkte hij voor verschillende sterrenrestaurants, onder meer als restaurantmanager en maître-sommelier van restaurant Spetters*

In 2016 kwam hij naar Amsterdam, waar hij eerst aan de slag ging voor de restaurants Rijsen en De Scheepskameel. In 2020 begon hij bij Bord’Eau, wat hij in 2021 samen met chef-kok Bas van Kranen ombouwde tot Flore**. Daarmee verwierven ze in korte tijd twee Michelinsterren en een groene ster.  

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.