Zonder verwachtingen was het team van Bas van Kranen naar de presentatie gekomen. 'De groene Michelinster was een beetje onze hoop, maar dit....'
De L’Europe Amsterdam en executive chef Bas van Kranen namen in 2021 afscheid van Bord’Eau* en startten per 1 september dat jaar Flore. Een keuken met alleen producten van duurzame Nederlandse producenten, zonder zuivel en rundvlees.
Van Kranen: 'Destijds dachten we: één stap terug, twee stappen vooruit. Maar die twee stappen komen nu wel heel erg snel. We hebben het concept tot in de puntjes uitgewerkt en pas gelanceerd toen alles helemaal stond.'
Het leverde het restaurant maandag in één klap twee Michelinsterren op én een groene Michelinster.
Bas van Kranen over Michelin 2022:
Duurzaamheid
Bij Flore staat duurzaamheid hoog in het vaandel. 'We blijven dicht bij de natuur.'
Michelin over Bas van Kranen
Michelin meldt over Bas van Kranen: ‘Zijn uitermate boeiende en originele aanpak van de natuur legt de nadruk op groenten en lokale producten. De zoektocht naar duurzame oplossingen voedt zijn creativiteit en heeft een zeer zuivere kookstijl tot stand gebracht. Chef Bas van Kranen heeft vandaag het zelfvertrouwen om te koken zoals hij dat wil.’
Over Flore
Onder leiding van Richard van Oostenbrugge had het voormalige Bord'Eau van 2014 tot en met 2017 twee Michelinsterren. In 2018 verloor het de tweede ster. Per januari 2018 is Bas van Kranen executive chef in Bord'Eau. Het restaurant sloot in september 2021 de deuren en heropende als Flore, dat nu in één klap met twee sterren werd bekroond.