Hertme’s Ambacht won de Publieksprijs 2023 met maar liefst 4788 stemmen. ‘Fenomenaal’, is de eerste reactie van Lereau Hulsink. Hij en zijn team hebben veel fans, ook buiten het dorp. Hertme heeft namelijk maar 450 inwoners. ‘Het is ongekend hoeveel mensen ons inmiddels kennen. Eigenlijk hebben we niet heel veel arbeid verricht om deze stemmen binnen te krijgen.’
Om stemmen te werven koppelde Hulsink een QR-code aan de Terras Top 100. Bij het afrekenen gaven we deze code en vroegen beleefd: ‘We zijn voor u bezig geweest, wilt u iets voor ons doen?’.’ Daarnaast ging Hulsink met een paar medewerkers flyeren in het naastgelegen dorp Borne en plaatsten op Facebook een win-actie; een vijfgangendiner inclusief bijpassende wijnen of bieren voor twee personen op het terras. Hertme's Ambacht bleef de winnaar van de Terras Top 100 2023 Pelle's uit het naburige Deurningen nipt voor, van een lange nek-aan-nekrace. Huize Bloem pakt brons in de ranglijst voor de Publieksprijs 2023.
Het geheim van zoveel fans
‘Alle credits gaan naar mijn team’, zegt Hulsink. Personeelsleden met een beperking krijgen bij hem een kans en bloeien helemaal op. ‘Door je medewerkers te respecteren, waarderen en motiveren, creëer je een succesvol team dat lol heeft in het werk. En dát voelen de gasten.’ Hulsink vindt het heel belangrijk zijn medewerkers na hun dienst te bedanken voor hun inzet. 'Zonder knuffel gaan ze niet naar huis.’
Plaats 31 in de Terras Top 100
Het is het eerste jaar dat Hertme’s Ambacht uit Hertme meedoet aan de Misset Horeca Terras Top 100. Hulsink schreef zijn terras impulsief in. Naast de Publieksprijs veroverde hij de 31e plaats in de ranking van de Terras Top 100. ‘De kwaliteit was er, dat wist ik. En dat het nog een aantal procenten beter kan, realiseer ik me ook. Mijn streven is volgend jaar in de Top 10 te eindigen. Als het om aandacht en enthousiasme gaat naar onze gasten toe, dan zijn wij denk ik al nummer 1’, zegt de gepassioneerde ondernemer die niet uitgepraat raakt over zijn personeel.
‘Ik heb hele mooie mensen om me heen, en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Zelf heb ik best veel ellende gehad in mijn leven, ik wil daarom elke dag lol hebben. Het personeel geeft mij dat. En als ik én mijn team plezier hebben, dan hebben de gasten dat ook.’
De Twentse Hulsink heeft voor collega-ondernemers een tip: blijf altijd jezelf en werk vanuit je hart en niet vanuit het oogpunt om geld te verdienen. ‘Gasten voelen dat. Door je mensen te motiveren, waarderen en respecteren, heb je geen tekort aan personeel. De nieuwe aanwas komt dan vanzelf naar je toe.’