Willy Joosten

Redacteur Misset Horeca

Als redacteur bij Misset Horeca focus ik op het schrijven en coördineren van artikelen over interieur en design in de horeca. Mijn passie ligt bij het ontdekken van nieuwe horecazaken, restylings en terrasontwerpen. Ik volg trends en deel graag inspiratie en tips.

Gespot

Gespot bij Rokin 85: 5 unieke ervaringen - van dineren in een wijnvat tot disco op het toilet

Rokin 85, de nieuwste gastropub in Amsterdam, zit vol verrassingen. Effecten in het interieur prikkelen de zintuigen en wekken nieuwsgierigheid. Van dineren in een wijnvat tot een interactief plafond: vijf opvallende elementen die de beleving naar een hoger niveau tillen.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Aperitivo in Leiden: 'Chaos in gerestyled restaurant'

Aperitivo, het Italiaanse restaurant aan de Breestraat in Leiden, is onlangs volledig gerestyled door designer Will Erens van Too Many Agencies. De opdracht? 'Het mag lekker gek', aldus eigenaar Singha Witteman. Met deze restyling heeft het restaurant niet alleen een extravagante uitstraling gekregen, maar ook een interieur dat uniek is in de Leidse horeca.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Barbue in The Hoxton: van cocktailbar naar evenementenlocatie

The Hoxton in Amsterdam heeft cocktailbar Barbue omgetoverd tot een veelzijdige evenementenlocatie. Na een jaar als cocktailbar kiest Barbue een nieuwe richting. Met een mix van elegantie, sfeer en functionaliteit biedt de locatie nu de perfecte setting voor uiteenlopende evenementen.

Chateau St. Gerlach

Bastiaan Klomp is de nieuwe directeur van Château St. Gerlach

De Maastrichtenaar Bastiaan Klomp is aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château St. Gerlach én operations director van Oostwegel Collection. Klomp is geen onbekende voor het Limburgse familiebedrijf: hij bekleedde er eerder leidinggevende functies. Vanaf 1 april start hij in zijn nieuwe rol.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Riad Farhat over conceptontwikkeling: 'Een ziel bepaalt het succes'

Met 37 horecazaken in Amsterdam, Leiden en Utrecht is Riad Farhat een ware pionier in de horeca. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn waardevolle tips en visie op het creëren van succesvolle horecaconcepten - met een ziel.

Sven Sallaerts (l) en Joseph de Jong van Younique Concepts.
Openingen

Drie nieuwe zaken voor Younique Concepts: twee Pesca-restaurants en Café Café

Na jaren van voorbereiding opent horecagroep Younique Concepts dit voorjaar drie nieuwe zaken. De eerste opening vindt plaats op 6 februari 2025, wanneer Café Café aan de Amstel 1 in Amsterdam wordt gelanceerd.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Paloma: van Stairway to Heaven naar Spaanse eetbar

Paloma is een nieuwe Spaanse eetbar met dagelijks livemuziek en entertainment. Deze nieuwe hotspot brengt sinds 17 januari een warme Spaanse sfeer naar Utrecht, met een kaasbar, visvitrine, open keukens en hangende Ibérico-hammen en worsten.

Conceptontwikkeling

7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'

Wichert van Rijn van de Utrechtse The Feast Family is (mede)eigenaar van vijftien horecazaken, waaronder Ruby Rose, Rum Club en The Streetfood Club. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn inzichten, ervaringen en lessen uit zijn pad naar het creëren van succesvolle horecaconcepten.

Nieuw servies van Tovari.
Servies en porselein

9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'

Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.

interieurtrends 2025
Interieurtrends

Dé interieurtrends 2025: stijlen en horecameubilair die opvallen

Hoe ziet de horeca er in 2025 uit? Misset Horeca vroeg vier experts naar de belangrijkste interieurtrends. Van statement barkrukken tot natuurlijke elementen: dit zijn dé 8 trends voor een onvergetelijke horeca-ervaring.