Willy Joosten

Redacteur Misset Horeca

Als redacteur bij Misset Horeca focus ik op het schrijven en coördineren van artikelen over interieur en design in de horeca. Mijn passie ligt bij het ontdekken van nieuwe horecazaken, restylings en terrasontwerpen. Ik volg trends en deel graag inspiratie en tips.

7 vragen aan Bjorn van Dijl over conceptontwikkeling: 'Focus is de sleutel'

7 vragen aan Bjorn van Dijl over conceptontwikkeling: 'Focus is de sleutel'

Conceptontwikkeling is een cruciaal proces voor iedere horecaondernemer. Misset Horeca start de serie '7 vragen over conceptontwikkeling'. Bjorn van Dijl, eigenaar van Willaerts Group, trapt af en deelt zijn lessen en tips.

Bruine kroegen in beweging: traditie versus transformatie

Bruine kroegen in beweging: traditie versus transformatie

De bruine kroeg, het symbool van Nederlandse gezelligheid en traditie, staat op een kruispunt.

In The Church in Arnhem: met verwijzing naar Maarten Luther die de 95 stellingen op de deur spijkert; een non en rondzwevende munten als  symbolen van de zeven zonden.

Street art in de zaak: 'Een muurschildering maakt van een 'gewoon' restaurant een unieke plek'

Muurschilderingen zijn een opkomende trend in horecazaken. Een muurschildering kan een ruimte transformeren tot een onvergetelijke ervaring.

Binnenkijken bij The Bar: grootstedelijk tapas- en cocktailbar

Binnenkijken bij The Bar: grootstedelijk tapas- en cocktailbar

The Bar is een nieuwe tapas- en cocktailbar in het hart van Bergen op Zoom. Het stijlvolle concept met een wereldse flair is gevestigd in Hotel de Draak.

Presentatie en ondertekening van het manifest van Textilium Futura in het Textiel museum d.d. 2009'24 door oa inititiefnemer Joris van Riel en wethouder Bas van der Pol

Binnenkijken bij Stadscafé Benee en Stadsfoyer Boove in Tilburg

Stadscafé Benee en Stadsfoyer Boove transformeren Schouwburg Concertzaal Tilburg met een sfeervolle mix van vintage en modern design. Zeven dagen per week een all-day hotspot voor ontbijt, lunch en diner.

De La Bourse in Maastricht kreeg een nieuw interieur. Homint combineerde houttinten met donkergroene en lichtroze kleuren. Ronde tafels en grote planten maken de restyling compleet.

5 tips restyling: Kleine aanpassingen met groot effect

Heeft uw zaak nog de gewenste uitstraling of kan het interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Kleine aanpassingen hebben al een groot effect. 5 tips.

Binnenkijken bij LouLou in Eindhoven: Funky en eclectisch café 2.0

Binnenkijken bij LouLou in Eindhoven: Funky en eclectisch café 2.0

Met maar liefst negen eigenaren van vier verschillende partners brengt het nieuwe café LouLou in Eindhoven een dynamisch concept. 'Met zoveel verschillende visies ontstaat er een boeiende mix van stijlen', vertelt mede-eigenaar Kevin van Eerd. 'LouLou is een funky, eclectisch stamcafé waar van alles gebeurt. Een café 2.0 waar je kunt genieten van koffie, een hapje, borrel of avondje stappen; laagdrempelig met een luxe design.'

Gespot bij Beautanica in Zwolle: wijnwand met 64 exclusieve wijnen per glas

Gespot bij Beautanica in Zwolle: wijnwand met 64 exclusieve wijnen per glas

Een zelftapwand met tientallen bieren zien we wel vaker, maar een wijnwand met 64 verschillende wijnen per glas is bijzonder. Deze wand bij Beautanica in Zwolle is een trekpleister en is een interactief element in het restaurant. 'Gasten raken er met elkaar in gesprek', vertelt eigenaar Manon Broekhaar.

1098402053

Dudok Horeca Groep neemt Van Nelle Fabriek Events over

Dudok Horeca Groep, speler in de horeca- en evenementensector, neemt per 1 januari 2025 Van Nelle Fabriek Events in Rotterdam over. Deze iconische evenementenlocatie, gehuisvest in het UNESCO-werelderfgoed de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, wordt daarmee de zevende evenementenlocatie van Dudok in de stad.

Binnenkijken bij Strøming: Tilburgs nieuwe rooftopbar op plek van Doloris en Mauve

Binnenkijken bij Strøming: Tilburgs nieuwe rooftopbar op plek van Doloris en Mauve

Freek Sprangers en Bas Remie openden op 4 oktober 2024 de deuren van Rooftopbar Strøming Tilburg. Op deze iconische locatie, waar eerder de bekende hotspots Doloris en Mauve van Jaap van Ham zaten, hebben de ondernemers een nieuwe sfeer neergezet. 'We hebben alles veranderd, behalve de keuken.' Gasten kunnen nu optimaal van het uitzicht op de skyline van Tilburg genieten in een warme, biophilic sfeer.