De twee jonge ondernemers droomden al jaren over een eigen restaurant. Ondertussen bouwden ze een aardige cv op in sterrenrestaurants door heel Nederland.
Janick begon als leerling-kok in La Rive, werkte daarna als kok in Oud Sluis en The Jane, om zich vervolgens onder te dompelen als souschef in de keuken van 't Nonnetje. Na een wereldreis, werkte Janick nog in De Loohoeve en als keukenchef in Noor.
Leonie voegde zaken als De Leest, De Loohoeve en aansluitend Noor aan haar cv toe.
Financiering Restaurant Niemeijer
Voor hun eigen restaurant waren de twee lange tijd op zoek naar een pand. Het stel hoopte voor de financiering een lening bij de bank te kunnen afsluiten. 'Maar omdat je als starter niet kunt aantonen dat je bedrijf levensvatbaar gaat worden - we hadden immers geen harde cijfers om dat aan te tonen - kregen we daar niet het vertrouwen van de banken.' Dat krijgen ze wel van pandeigenaar en investeerder Beauvast Hospitality. Met hulp van deze partij realiseren ze hun restaurant. 'Plan is dat we na een jaar kijken of de cijfers goed genoeg zijn om een lening van de bank te krijgen.'
Interieur Restaurant Niemeijer
Het restaurant krijgt een open keuken die midden in het restaurant komt. 'De bar met 8 zitplaatsen loopt over in de keuken. De overige tafels komen rondom de keuken. In totaal telt het restaurant zo'n 50 couverts.
Janick omschrijft het restaurant als een 'bistronomisch restaurant: gezellig, maar met een hoogstaande keuken'. 'Wij zijn zelf erg enthousiast over zaken zoals Sinck, De Juwelier of Zoldering.'
Menukaart
Een dergelijk concept zit nog niet in Groningen, zo meent echtpaar Niemeijer. Janick: 'Ook zou ik typisch Groningse streekgerechten willen laten terugkomen op de kaart.' Als voorbeelden noemt hij hardbrood, krentjebrij en de Groningse eierbal. Gerechten waar hij zijn eigen stempel op wil gaan drukken.'
Restaurant Niemeijer gaat op donderdag, vrijdag en zaterdag open voor zowel lunch als diner. 'Op die dagen willen we een tweegangenlunch gaan aanbieden met groenten in de hoofdrol.'
'Wij hebben een grote tuin waarin we bloemen, kruiden en groenten gaan verbouwen. Ook ben ik imker en heb ik zeven bijenvolken. Die honing zullen we gaan gebruiken in gerechten.'
Menu of à la carte
Het restaurant is op dinsdag en woensdag enkel open voor diner. Het restaurant voert in de avonduren alleen een à-la-cartekaart. 'Dit geeft een heel andere dynamiek in een restaurant. Vandaar die keuze. Ook voor het keukenteam is de afwisseling van een à-la-cartekaart heel leuk.'
Het restaurant heeft het keukenteam deels rond. 'We zijn nog in gesprek met een aantal mensen.'