'We hadden al bericht gekregen dat we opgenomen waren in de Michelin 2022', vertelt chef Tomas Bron van Zoldering nuchter. 'Maar dat we een ster zouden krijgen, daar hadden we écht niet bij stilgestaan.'
Ze zijn er ook nooit zo mee bezig, erkent Bron. 'We zijn toch een soort buurtbistro die focust op een ramvolle zaak waar we het de gast naar de zin willen maken.'
En dat laatste houdt in het geval van Zoldering in dat 'de gast mag kiezen waar hij of zij zin in heeft.' Zo werkt het restaurant niet met een menu.
'Sowieso alles à la carte en als je wilt beginnen met een hoofdgerecht of een dessert, dan kan dat', legt Bron uit. 'We willen het iedereen vooral zoveel mogelijk naar de zin maken.'
Veranderingen door Michelin 2022
En of de kakelverse ster daar verandering in aan gaat brengen? 'Wij moeten vooral doen wat we al deden', zegt compagnon Wout Jans. 'Vier vrienden die een goed restaurant hebben met een mooie wijnkaart.'
'En dat zoiets beloond wordt door Michelin is natuurlijk fantastisch', vult Bron aan. 'Wij blijven Zoldering zoals we dat altijd waren en of die ster veel voor ons gaat veranderen? Dat moeten we maar zien.'