In 2019 werd bij Erwin Jansen het zaadje geplant voor Greenrebel Den Haag, vanuit de behoefte om plantaardig eten makkelijker te maken voor iedereen. Na zelf in één klap plantaardig te zijn gaan eten, liep hij al snel tegen een probleem aan: on-the-go zijn er maar weinig opties hierin te vinden. Ook anderen met een plantaardig dieet in zijn omgeving bleken dit probleem te ervaren. ‘Dan creëer ik het maar zelf’, bedacht hij zich.
En dus zette hij met zakenpartner Christiaan van Tilburg Greenrebel op. ‘Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen – met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten – die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn’, aldus de ondernemers.
Daarbij kiezen ze voor wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten - en dan geheel zonder dierlijke eiwitten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en de Umami Burger op een spannend zwart broodje.
Greenrebel is niet de eerste plantaardige fastfoodformule. In 2017 startte bijvoorbeeld Vegan Junk Food Bar in Amsterdam, en inmiddels zijn ook locaties in het buitenland geopend.
Greenrebel Den Haag circulair ingericht
De eerste locatie van Greenrebel is sinds deze zomer te vinden in Den Haag. Niet alleen het menu is duurzaam, ook het interieur is meegenomen in de groene visie. Het meubilair is hergebruikt, gereinigd en waar nodig opgeknapt.
Zoals een modern fastfood restaurant betaamt, biedt Greenrebel Den Haag hongerige bezoekers de mogelijkheid om hun maaltijd in het restaurant te eten, mee te nemen voor onderweg of op bestelling te laten thuisbezorgen via de bekende bezorgplatforms.
Van restaurant naar keten
Na de opening van Greenrebel Den Haag, heeft het ondernemersduo meer ideeën. ‘Lekker, snel en plantaardig eten moet voor iedereen toegankelijk worden. We fantaseren er al over om door te groeien naar Greenrebel restaurants door heel het land.'