Chateau Amsterdam opent in urban winery van 3000 m2

Chateau Amsterdam opent in urban winery van 3000 m2

Het pand van Chateau Amsterdam gaat onderdak bieden aan een nieuw restaurant met open keuken, een bar met proeflokaal, terras, wijnwinkel en de wijnproductieruimte.

De urban winery is in 2017 opgericht en maakt wijn van druiven uit heel Europa in het bruisend hart van Amsterdam. Het wijnmerk heeft grote ambities.

'Wij werken samen met getalenteerde, creatieve geesten uit ons netwerk om onze droom te verwezenlijken; het zijn stuk voor stuk artiesten, die er duizend procent voor gaan en daardoor bruist het van alle kanten. Van een meesterlijke chef die van mening is dat het om de producten gaat en niet om het koken, tot een industrieel vormgever als aannemer en iemand uit de Parijse modewereld als winkelmanager. Dit maakt Chateau, Chateau.' aldus Tom Veugen, medeoprichter Chateau Amsterdam.

Restaurant Chateau Amsterdam

Restaurant Chateau Amsterdam wordt een nieuwe toevoeging aan het bedrijf. Op de Italiaanse kaart staan veel groenten en seizoensproducten.

Denk aan gegrilde radicchio met stracciatella, pappardelle met langzaam gegaarde ossenstaart & saffraanboter en cannoli met ricotta. Het restaurant krijgt een industriële, maar huiselijke uitstraling en biedt plaats aan 120 gasten.

Wijnmerk Chateau Amsterdam

Alles zal op de nieuwe locatie natuurlijk draaien om de wijnen van Chateau Amsterdam en om de verbinding tussen de urban winery en haar bezoekers. De nieuwe locatie biedt ruimte om op te schalen van jaarlijks 35.000 liter eigen productie naar 150.000 liter in 2023.

Vanuit het proeflokaal zijn de 52 stalen tanks, 4 betonnen tanks en 25 eikenhouten vaten (Frans en Oostenrijks) zichtbaar. Tussen augustus en november arriveren de druiven van de nieuwe oogst, die direct op deze locatie zullen worden omgetoverd tot wijn, in het gezelschap van de bezoeker.

Remy Harrewijn, oprichter: 'We werken samen met boeren uit heel Europa en brengen de meest uiteenlopende druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ons in staat om op neutraal terrein te experimenteren met originele smaken en ervaringen, en door dit midden in Amsterdam te doen, hebben we de kans om de consument te verbinden met de wondere wereld van wijn.'

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.