De brand aan de Vissershavenweg ontstond rond 10.30 uur. Medewerkers van het restaurant konden op tijd wegkomen. Om de brandhaard te vinden, werd het plafond gesloopt. De brandweer rukte met veel materieel en mensen uit voor de zeer grote brand en had het vuur omstreeks 14.00 uur onder controle.
Oorzaak brand
De oorzaak is nog niet bekend, maar de brand lijkt te zijn begonnen in het restaurant, aldus de zegsman van de veiligheidsregio.
Over Simonis
Simonis werd in 2020 door Gault&Millau gepresenteerd als Pop-restaurant, dat stond voor ‘Popular’, en voor een selectie van toegankelijke en trendy adressen waar het concept en de beleving centraal staan. Simonis aan de haven mocht zich als eerste horecazaak de GaultMillau POP of the Year 2020 noemen.
Familiebedrijf
Simonis is reeds 4 generaties een familiebedrijf met liefde en passie voor vis. Wat ooit begon als een palingrokerij, groeide uit tot meerdere visspeciaalzaken.